NEBO SE OTVORILO: Pljuskovi, grmljavina i nepogode, ponovo prete POPLAVE!

Autor: Tanjug

Vesti

22.06.2018

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji danas dolazi do značajne promene vremena - očekuju se pljuskovi, grmljavina, jak vetar i osetan pad temperature.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naoblačenje koje će danas u ranim jutarnjim satima zahvatiti severne i zapadne, tokom pre podneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele, uslovljavajući kišu, pljuskove, grmljavinu, osetan pad temperature, kao i jak, povremeno olujni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

RHMZ navodi da se lokalno očekuju intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20 mm za tri sata i kratkotrajna pojava sugradice i grada. Jutarnja temperatura od 15 do 22 C, najviša dnevna od 19 C na severu do 27 C na jugu i istoku.Uveče i tokom noći prestanak padavina i delimično razvedravanje, najpre u severozapadnim krajevima.

I u Beogradu će danas veći deo dana biti oblačno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti umeren i jak, povremeno olujni, severozapadni. Temperatura ujutro i pre podne od 20 do 22 C, tokom dana u padu. Krajem dana prestanak padavina, tokom noći delimično razvedravanje.

Prema izgledima vremena za sedam dana, predviđa se da će za dane vikenda biti malo do umereno oblačno, suvo i hladnije. U subotu se očekuje jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. U ponedeljak na jugu i istoku naoblačenje sa kišom i pljuskovima, do kraja dana zahvatiće i centralne krajeve. Na severu suvo sa sunčanim periodima. Zatim će do kraja perioda biti pretežno oblačno, hladno i kišovito. Temperatura će biti ispod proseka. U većini mesta od 18 C do 23 C, sredinom sedmice i hladnije kad se očekuju i obilnije padavine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading