OVO SU REŠENJA KOMBINOVANOG TESTA!

Autor: Agencije

Vesti

20.06.2018

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici završnih razreda osnovnih škola, njih više od 71.000, danas su, u okviru male mature, polagali kombinovani test.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Maturanti završili sva tri testa

Od osmaka se tražilo da spoje metropole i reke koje kroz njih protiču, da prepoznaju na fotografiji Dositeja Obradovića, napišu na kojim kontinentima se prostiralo Osmansko carstvo, da se prisete lekcije o ćelijama... Kako bi bilo što manje prepisivanja, isti zadaci raspoređeni su na različite načine, pa je bilo nekoliko grupa testova.

Mnogi su već za sat rešili sve zadatke i kažu nije im trebalo mnogo vremena jer su pitanja iz istorije, geografije, bilogije, hemije i fizike uglavnom imala ponuđene odgovore. Trebalo je samo da zaokruže pravi.

Ovo je poslednji od tri testa koje polažu mali maturanti. Ispitna komisija nakon polaganja dešifruje testove i računa bodove za svakog konkretnog učenika na nivou škole. Krajnji rok da budu objavljeni preliminarni rezultati u školama je petak u osam ujutru, ali mnoge škole će to uraditi već danas.

Nezadovoljni rezultatima moći će da se žale školskim komisijama u subotu, a ako i dalje budu imali primedbe na to kako su ocenjeni, u ponedeljak mogu pravdu da potraže pred okružnim komisijama.

Objavljivanje konačnih rezultata biće u četvrtak 28. juna, a naredna dva dana učenici će moći da predaju liste želja. Rezultati rasporeda učenika po srednjim školama biće objavljeni 8. juna, a prvi upisni krug zakazan je za 9. i 10. jun. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading