DRAMA: U leskovačkoj fabrici epidemija malih boginja

Autor: Republika

Vesti

18.06.2018

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zavod za javno zdravlje Leskovac proglasio je 15. juna epidemiju malih boginja u fabrici „Džinsi“ u ovom gradu, sa 20 obolelih, potvrđeno je JuGmediji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako je rečeno ovom portalu, samo jedna od obolelelih osoba je hospitalizovana sa komplikacijama, dok su ostali na kućnom lečenju, ali se sumnja na duplo veći broj zaraženih

„Radnicima je preporučeno da nose maske na poslu, vrši se trijaža, svako za koga se i najmanje posumnja udaljava se sa posla“, kaže epidemiolog Jadranka Krasić.

U ovom trenutku, kako nam je rečeno, pedesetak radnika ne dolazi na posao.

- Mi sa boginjama imamo problem punih osam godina - prokomentarisao je Jugmediju za direktor leskovačkog "Džinsija“ Jasin Deniz.

Na teritoriji Jablaničkog okruga od početka oktobra prošle godine još uvek je na snazi epidemija malih boginja, a do 15. juna registrovano je ukupno 481 slučaj sumnji malih boginja. U Leskovcu je obolelo 245 lica.

- Od ukupnog broja obolelih u Leskovcu, 87,75 % su nevakcinisani, nepotpuno vakcinisani i nepoznatog vakcinalnog statusa - navode u ZZJZ.

U Bojniku, Leskovcu i Vlasotincu se i dalje sprovode pooštrene mere epidemiološkog nadzora nad morbilima, a ZZJZ Leskovac preduzima sve mere u cilju sprečavanja širenja malih boginja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading