VUČEVIĆEVA PORUKA EKSTREMISTIMA: Govor mržnje neće se tolerisati u Novom Sadu

Autor: Tanjug

Vesti

16.06.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Govor mržnje neće se tolerisati u Novom Sadu, i to je poruka svim ekstremistima", izjavio je večeras na "Bajramskoj sofri" u Novom Sadu gradonačelnik Miloš Vučević, koji je ukazao da u tom gradu zajedno žive pripadnici različitih vera.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

Vučević je prisustovao manifestaciji "Ulica otvorenog srca - bajramska sofra u Novom Sadu" koja je organizovana povodom završetka svetkog muslimanskog meseca Ramazana.

- Današnja poruka i večerašnji događaj je ista poruka svim ekstremistima sa koje god strane da dolaze da se nikakvi govori mržnje i negativne reakcije neće tolerisati. Mi ovde živimo svi zajedno, i katolici, i pravoslavci, i muslimani, i oni koji veruju, i oni koji ne veruju, i odlično se razumemo i kad pričamo i na različitim jezicima i ne smemo da dozvolimo da to iko pokvari - istakao je on i dodao:

- A nećemo da dozvolimo da nas uče neki drugi koji na tome moraju još da rade, oni mogu da dođu kod nas da uče kako se to radi. A mi treba da radimo na nekim drugim stvarima, da budemo vredniji, kooperativniji i da još više radimo na razvoju Novog Sada, da nas bude još više i da se Novi Sad još više razvija.

Ova manifestacija održava se 10. godinu zaredom u organizaciji Islamske zajednice Srbije - Muftijstvo vojvođansko, Meldzis IZ bački i udruženja "NUR-Svetlost".


"Ulicu otvorenog srca - bajramsku sofru u Novom Sadu" podržali su udruženje Matice Albanaca Srbije, AP Vojvodina, Grad Novi Sad i Kulturni centar Novog Sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading