METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ UPOZORAVA: Za vikend nas čeka najviše padavina, evo gde će biti najkritičnije

Autor: Tanjug

Vesti

15.06.2018

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Veoma promenljivo vreme sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine zadržaće se do sredine naredne sedmice s tim da bi glavnina padavina bila u subotu i nedelju 16. i 17. juna", izjavio je meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Lokalno bi bilo velikih količina padavina, negde preko 30 litara po kvadratnom metru, a ponegde unutar te najjače padavinske zone čak i možda preko 50 litara po kvadratnom metru - rekao je on za Tanjug.

Kiša je tokom današnjeg dana, kako je naveo, pala u svim krajevima Srbije, negde više negde manje, najviše u Pomoravlju,gde je prethodnog dana i noći palo preko 130 litara po kvadratnom metru.

- Tako da će narednih dana, do sredine naredne sedmice ukupna količina padavina biti oko prosečnih mesečnih vrednosti a u pojedinim mestima i dvostruko više - objasnio je Todorović.

Ova količina padavina ne bi trebalo da izazove veće probleme, rekao je napominjući da je moguće da u slučaju lokalno jačeg pljuska, neka manja rečica izađe iz korita.

- Generalno ne bi trebalo da bude ovakve nepogode koja je bila u sredu pre dva dana - zaključio je on.


Zbog pljuskova i grmljavina danas je na snazi žuti meteo-alarm za teritoriju cele Srbije, dok je za subotu zbog pljuskova Pomoravlje i istočna Srbija na snazi narandžasti alarm, a u nedelju to će biti i u Banatu i Bačke. 

Zbog pljuskova i grmljavina danas je na snazi žuti meteo-alarm za teritoriju cele Srbije, dok je za subotu zbog pljuskova Pomoravlje i istocna Srbija pod narandžastim alarmom. 

U narandžasto su u nedelju "obojeni" i Banat i Bačka. 

Žuti meteo-alarm, drugi na skali od cetiri, znaci da vremenske prilike mogu biti potencijalno opasne. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading