MINISTARSTVO ODBRANE: Šabić i dalje žudi sa publicitetom i političkom karijerom

Autor: Tanjug

Vesti

14.06.2018

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da se izmenama Zakona o odbrani štite tajni vojni podaci, a time i bezbednost države i svih njenih građana, te da nisu istiniti navodi Poverenika za informacije od javnog značaja da su njima Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije izuzeti iz jedinstvenog sistema pristupa informacijama od javnog značaja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ne može da se uzdrži od političkih ocena: Rodoljub Šabić

- Kao i u svim armijama sveta zakonom su definisani podaci i informacije koje se ne mogu davati na uvid javnosti - ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane povodom predloga Poverenika za informacije od javnog značaja za ocenu ustavnosti određenih odredbi Zakona o odbrani koji je podneo Ustavnom sudu.

Ministarstvo je, takođe, pozvalo Poverenika da građanima kaže u kojoj državi, koja ima svoju vojsku, ne postoje tajna vojna dokumenta, kao i na koji način se doprinosi bezbednosti građana ukoliko se prihvati njegov predlog da se sva vojna dokumenta na baš njegov zahtev mogu staviti javnosti na uvid.

- Današnje saopštenje Poverenika, nažalost je još jedna potvrda, da u potrazi za publicitetom i svojom političkom karijerom, on ne može da prestane da komunicira sa Ministarstvom odbrane putem medija, niti da se uzdrži od političkih ocena - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti podneo je Ustavnom sudu Predlog za ocenu ustavnosti određenih odredbi Zakona o odbrani i Zakona o Bezbednosno-informativnoj zbog, kako je naveo, pojedinih spornih odredbi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading