NADRLJALI STE AKO IMATE NEISPRAVAN KLIMA UREĐAJ: Kazne u Beogradu paprene!

Autor: Alo, Republika

Vesti

13.06.2018

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juče su u Beogradu padali rekordi a živa u termoetru pokazivala je čak 35 stepeni, a tek smo zagazili u jun mesec. Rane vrućine naterale su zaklete protivnike klima uređaja, da se rashlade na ovaj način. Međtutim, neki nisu razmišljali o drugima, pa voda iz njihovih klima curi po fasadama i glavama prolaznika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ogromna kazna za preduzetnike

U Odluci Grada Beograda stoji da klima-uređaj mora biti postavljen tako da onemogući izlivanje kondenzata na spoljne delove zgrade, susedne zgrade i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno površinu u javnom korišćenju.

Crevo za odvod kondenzovane vode ne sme se sprovoditi u oluke, kao ni do same zemlje, odnosno trotoara, već nazad u stan.

- Za sve one koji ne poštuju ovu odluku, slede kazne i to 5.000 dinara za pojedince, 25.000 dinara za preduzetnike i 50.000 za firme (plus 5.000 za odgovorno lice u firmi), rekao je za "Alo" Darko Vujsić, zamenik načelnika Komunalne policije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan

15.06.2018 15:01

S obzirom da voda ne sme po odluci grada da prolazi kroz oluke, vec se vraca u stan, pocinjem da brinem sta cemo kada pocne kisna sezona (ja nemam tolike lavore da primim svu tu vodu kod mene). Verovatno ce i po kabinetima u zgradi Vlade I ministarstvima da stoje lavori I kofe. Sva sreca pa imaju samo stotinak klima na fasadi samo u Nemanjinoj. A kako kondenz iz klime iz automobila ? Mozemo da vracamo u posudu za pranje soferke ili u rashladni sistem . Ma sacekacemo da odluci gradska uprava.