AVIO-KOMPANIJE NAM ZAPAPRILE ODMOR: Skuplje karte i aranžmani

Autor:

Vesti

07.06.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poskupljuje avionski prevoz, ali i aranžmani! Srpskim turistima koji su kaparisali letovanje na Kritu i Rodosu već su stigle poruke od agencija da će im aranžman biti skuplji za 10 evra jer će morati da plate tzv. YQ taksu, koja se aktivira u slučaju povećanja cene goriva.

Agencije ce uzeti pare od putnika iako su letovanje platili ranije

DOPLATA PRE PUTOVANJA

U jednoj turističkoj agenciji su potvrdili da je za sada svega nekoliko prevoznika zatražilo korekciju cena, ali se očekuje, ističu, da i ostali učine isto. Putnici će, u tom slučaju, imati obavezu da maksimalno pet dana pred put doplate iznos takse.

Direktor "Jute" Aleksandar Seničić objašnjava da se ova taksa naplaćuje isključivo kod loukost i čarter letova, kojima Srbi najčešće i idu na letovanje.

Foto: Srpski telegraf
Poruka koju su putnici dobili od agencije

- Oni su i povoljniji jer nemaju tolika opterećenja kao na redovnim linijama. Sa njima se sklapa poseban ugovor već na početku godine i uzima se cena goriva na londonskoj berzi tog dana. Svako odstupanje u ceni do dva odsto se toleriše, a ako ono poskupi više onda to utiče na cenu karte. Na taj način se štite prevoznici i mi na to ne možemo da utičemo. Avio-prevoz je jedina oblast gde ne postoji nikakva zaštita potrošača, znaju da ste zavisni jer prosto ne možete da kupite avion - ističe Seničić.

RepublikaFoto: pixabay.com

SVI NA UDARU

On veruje da će zbog drastičnog poskupljenja goriva, svi srpski turisti biti na udaru.

- Kada nešto na globalnom nivou utiče na cenu, onda je jasno da će se svi ponašati na isti način. Verujem da će svi avio-prevoznici korigovati cene - zaključuje on.

Inače, čelnici svih avio-kompanija na godišnjem okupljanju upozorili su i da bi avionske karte već do kraja godine mogle da poskupe i do 25 odsto. Kako je objašnjeno, očekuje se da će gorivo u 2018. poskupeti za sedam odsto, što će naterati ove prevoznike da na globalnom nivou podignu cene karata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading