Sto najboljih diplomaca medicine sutra dobija UGOVOR O ZAPOŠLJAVANJU

Autor: Tanjug

Vesti

07.06.2018

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Palati Sbija sutra će biti organizovana ceremonija uručenja ugovora o zaposlenju 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će prisustvovati ceremoniji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Posao za 100 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta dogovoren je početkom maja na zajedničkom sastanku dekana medicinskih fakulteta i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Lončar kaže da zapošljavanje najboljih diplomaca ne remeti planirana zapošljavanja u zdravstvenim ustanovama za ovu godinu i da će se konkursi za prijem lekara organizovati kako je predviđeno kadrovskim planom za ovu godinu.

- Ovo je dodatno zapošljavanje i nema veze sa planiranim zapošljavanjem za ovu godinu. Cilj nam je da se najbolji diplomci, sada već mladi lekari, zadrže u Srbiji - objasnio je ranije ministar Lončar.

Sa kandidatima su u međuvremenu obavljeni pojedinačni razgovori, a ministarstvo se potrudilo i da izađe u susret njihovim željama, vezanim za izbor specijalizacije i u kojim zdravstvenim ustanovama žele da rade.

Inicijativa za zapoljavanje najboljih mladih lekara ovim neće biti zavrena, već će, kako je najavio ministar, na svakih šest meseci medicinski fakulteti dostavljati ministarstvu spiskove sa imenima najboljih diplomaca koji su fakultet završili u roku i sa visokim ocenama.

Dekan Medicinskog fakulteta u Nišu prof. Dobrila Stanković Arsić smatra da je zapošljavanje najboljih diplomaca krupan korak ka sprečavanju odlaska mladih lekara iz Srbije i krupan korak u daljem razvoju srpske medicine.

Ona je naglasila da na tom fakultetu svake godine oko 50 studenata diplomira u roku i sa prosečnom ocenom iznad 9,5.

Prodekan za nastavu Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. Tanja Jovanović kaže da taj fakultet godišnje upiše 450 budžetskih studenata i 50 samofinansirajućih, da polovina njih studije završi u roku, a oko 10 odsto - sa prosečnom ocenom iznad 9.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading