BRNABIĆ I STEFANOVIĆ OTKRILI SPOMEN OBELEŽJE POLICAJCIMA

Autor: Tanjug

Vesti

25.05.2018

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otkrili su danas spomen obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su žrtvovali živote vršeći službenu dužnost zarad mira i bezbednosti Srbije na platou ispred zgrade SIV 3.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Danas je Beograd dobio još jedan spomenik za hrabrost

- Podizanjem spomen obeležja koje smo danas otkrili Srbija čuva uspomenu na pripadnike MUP-a koji su dali živote braneći Srbiju i čuvajući bezbednost svih građana. Njihova hrabrost i požrtvovanost su vrednosti koje su oduvek odlikovale srpsku policiju. Svojim životima ovi pripadnici MUP-a su te vrednosti zauvek ugradili u temelje naše policije. Njihova žrtva nije uzaludna. Srbija je danas stabilna i bezbedna zemlja, u kojoj svaki dan živimo i radimo na stvaranju bolje budućnosti - rekla je premijerka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ona je istakla da vlada ima za cilj da danas budemo bolji i jači nego što smo bili juče, ali nešto slabiji nego što ćemo biti sutra.


- MUP ima jednu od najznačajnijih uloga u ostvarenju tog cilja - pomažete nam da donesemo i primenimo ispravne i hrabre odluke. Bezbednost je osnova za izgradnju jake i stabilne Srbije. Ako možemo da garantujemo punu sigurnost svih naših građana i gostiju možemo da računamo na veće plate, penzije, bolji standard, perspektivu za budućnost, da će mladi ostajati u Srbiji, da će biti više dece i Srbija biti bogatija - poručila je Brnabić.

Istakla je da je ponosna na Srbiju i MUP, jer se naša zemlja pokazala kao važan faktor stabilnosti i bezbednosti regiona.
RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Spomenik su otkrili Ana Brnabić, Nebojša Stefanović i Siniša Mali

- Slike naših policajaca i odnos prema migrantima, ljudima u nevolji, obišle su svet kao primer humanosti i empatije, i to u danima kada su se u otvorenoj Evropi podizali zidovi i evropske ljudske vrednosti bile na testu. Srbija je zahvaljujći vama, pripadnicima MUP-a, pokazala veliko srce - rekla je Brnabićeva zahvaljujući policajcima što svojim radom obezbeđuju građane.

Stefanović je istakao da je hrabost našeg naroda uvek bila temelj naše slobode. 

- Nismo se predavali, a trpeli smo najsurovija razaranja, zločine i stradanja. Naši junaci suprostavljali su se neprijateljima i nadljudskom snagom branili otadžbinu. Više od dva veka pripadnici MUP-a brinu o bezebednosti građana, i svojim životima štite svoj narod i zemlju i pružaju sigurnost radeći možda i najteži posao, koji sa sobom nosi uvek životni rizik - rekao je on.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ



Stefanović je istakao da je naša dužnost i obaveza da damo najviše od sebe za izvestan sutrašnji dan, mirno detinjstvo naše dece. 

- Upravo ovaj spomenik svim ljudima iz redova ministarstva, ljudima koje možda nikada niste upoznali, pokazuje simbolnično jedinstvo ljudi u plavim uniformama sa narodom. Zaštitnicki zagrljaj podseća na brigu o budućnosti, ali i sećanje na junačke podvige - naglasio je on.

Stefanović je ukazao da je 508 pripadnika MUP-a stavilo živote drugih iznad svog čime su postali svetionik požrtvovanosti i junaštva. 

- Odajemo danas počast i poštovanje, pokazujemo da nisu zaboravljeni, da čuvamo svetlu uspomenu na njihove podvige i žrtrvu. O njhovim porodicama moramo da brinemo kao o svojim. Srbija je kroz istoriju spoznala koja je cena slobode i mira, i ovim spomen obeležjem pokazujemo koliko poštujemo hrabrost policajaca koji su dali najviše za narod - njihove živote - istakao je on ukazujući da u gotovo svakoj policijskoj stanici mogu da se vide slike kolega koji su stradali obavljajući dužnost.

Sa premijerkom i ministrom, spomen obeležje su otkrili i direktor policije Vladimir Rebić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Skupština grada donela je odluku o postavljanju spomen obeležja 7. novembra prošle godine, na inicijativu potpredsednika vlade i ministra Nebojše Stefanovića u ime MUP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
StefanBrate99

25.05.2018 10:34

Tako i treba, Veliki postovanje za sve koji su stadali za Srbiju!

Zoi

25.05.2018 12:48

Veliko poštovanje!

Rea

25.05.2018 12:50

Hvala Nebojši!

Rea

25.05.2018 12:52

Odavno je veliko poštovanje.