BOL U PROKUPLJU: Prvoslav (90) jedini na proslavi 70 godina mature!

Autor: Svetlana RAVIĆ

Vesti

24.05.2018

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvoslav Nikolić (90) iz Prokuplјa obeležio je 70 godina od svoje gimnazijske mature. Na žalost on je jedini od 132 učenika koji su te godine završili prokupačku Gimnaziju.

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Prvoslav sam došao na proslavu mature

U ovoj školi su ga odlično dočekali, Nikolić, kojeg svi znaju po nadimku Prća je nakon razgovora sa direktorom jedan čas proveo sa učenicima IV/2 razreda, koje je bilo nekada njegovo VIII/2 odelјenje.

- Pomalo sma tužan, jer sam jedini iz generacije. Ipak ne odustajem da se podsetim mature i dok god živim dolaziću na pet godina, a možda i ranije- kazao je Prća.

Još uvek vitalan starac sam je došao do Gimnazije i tamo se srdačno pozdravio sa svima. Ipak, najlepši mu je bio susret sa sadašnjim učenicima.

- Ovo je za nas bilo interesantno iskustvo. Deda Prću svi u gradu poznaju, a sada smo imali čast i da ga ugostimo. Odlično se snašao sa decom i vidi se da je na njih ostavio jak utisak - kaže direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić.

Prethodni put deda Prća je sa još jednim školskim drugom obeležio 65 godina od mature. Tada se zarekao da ništa ne može da ga spreči da dođe na 70 godina,  a sada je rekao opraštajući se sa školom i đacima u njoj, da će opet da dođe za pet godina.

Lek za dugovečan život je pogled na svet, tvrdi deda Prća.

- Život je nešto više od svakodnevnih obaveza. To je dar od Boga koji nas je nagradio da budemo ovde i tako ga treba posmatrati - iznosi svoju životnu filozifiju ovaj starac.

Ono što je zanimlјivo je da već 17 godina nije išao kod lekara i da sve bolesti sam leči onim što pronađe u prirodi. Stravstven je ribolovac, a poznat je i po tome što bukvalno može da govori u stihovima koje na licu mesta smišlјa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading