NOVAC SA IKONA PODELIO SVEŠTENIKE!

Autor: novosti.rs

Vesti

21.05.2018

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorica od ukupno 11 sveštenika lozničke crkve su počela da uzimaju novac koji vernici ostavljaju na ikonama u kripti hrama na Lagatoru koji se još gradi, a ostale njihove kolege, koje popularnu korvanu nisu prisvajale ni tokom minulih 12 godina, izjasnile su se da to neće činiti sve dok crkva ne bude završena.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Sveštenici u Loznici podeljeni zbog novca na ikonama

Štaviše, kada su videli da ih na stolu čeka novac od celivajućih ikona, sva sedmorica su napustila prostoriju - uz poruku da su se i pisanim putem izjasnili o tome da su ta sredstva potrebnija za završetak bogomolje na nekadašnjem imanju Vuka Stefanovića Karadžića.

Korvane su se odrekli prota Milan Aleksić i njegove kolege Zoran Petrović, Zoran Purić, Anđelko Trninić, Jovan Pavlović, Dejan Pavlović i Borisav Purić. 

Deo sveštenika koji je za uzimanje novca sa ikona molio vladiku Lavrentija je najavio da će ga, umesto za završetak crkve, proslediti manastiru koji je pomenuti episkop podigao u svom rodnom selu, Bogoštica kod Krupnja.

Podsetimo, šabački sveštenici su se zbog uređenja porte odrekli novca sa ikona na godinu dana, pa je to radove pomoglo sa oko 20.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading