ROBOTI, LASERI I 3D: Međunarodni sajam tehnike biće otvoren 21. maja

Autor:

Vesti

15.05.2018

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najstarija manifestacija Beogradskog sajma, 62. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća održaće se od 21. do 25. maja.

RepublikaFoto: Promo
Virtuelna realnost - budućnost video igara

Beogradski sajam će tokom održavanja ugostiti učenike nekoliko škola iz Beograda, Ruskog Krstura, Pejkovca i Žitorađe.

Uz besplatan ulaz, oni će se, u organizaciji Centra za promociju nauke, upoznati sa najnovijim tehničkim dostignućima, pre svega u obalasti industrijske proizvodnje, što doprinosi razvoju dualnog obrazovanja u Srbiji.

Na Sajmu će po prvi put biti održano i republičko takmičenje učenika srednjih škola „Mladi zavarivač“. Đaci će se nadmetati se u dve kategorije i četiri postupka zavarivanja, a veštine će odmeriti na specijalnom simulatoru koji radi na principu proširene stvarnosti. Pobednike će da proglasi Jelena Aćimović, koja je kao maturantkinja srednje tehničke škole na takmičenju u Pekingu postala najbolja zavarivačica na svetu. Ona je u krajnjem plasmanu osvojila treće mesto, a ispred nje su u konkurenciji od 600 učenika bila samo dvojica mladića.

RepublikaFoto: Promo

Na manifestaciji će se predstaviti i Tehnički fakultet iz Novog Sada s pametnim jajetom i aplikacijom “govorni asistent”. Pametno jaje uz pomoć senzora merenjem temperature i vlage određuje tačno vremensko trajanje namirnica u vašem frižideru. Druga inovacija ove visokoškolske ustanove je „govorni asistent“, aplikacija za kompletno upravljanje mobilnim telefonom putem glasa bez upotrebe ruku.

Na ovogodišnjem Sajmu tehnike predstaviće se više od 600 izlagača, od kojih je čak trećina iz inostranstva, a očekuje se više od sto noviteta iz različitih oblasti proizvodnje uz nekoliko svetskih premijera.

RepublikaFoto: Promo

Sajam će promovisati četvrtu industrijsku revoluciju – Industriju 4.0 i fabrike budućnosti, 3D tehnologiju, robotiku, lasere, CNC masine…

Sajam je otvoren od 10 do 18 sati. Pojedinačna ulaznica je 300, a grupna 200, dok je za studente i učenike stručnih škola 100 dinara, koliko košta i parking po satu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading