PARAĆIN: Nisu angažovani pripadnici privatnog obezbeđenja predsednika Opštine Saše Paunovića

Autor: Republika

Vesti

11.05.2018

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U našu redakciju stigao je demanti (odgovor) iz Opštine Paraćin povodom teksta "Jedinstvena Srbija: Uvrede na račun odbornika zbog pitanja o obezbeđenju u Paraćinu", objavljenom na portalu Republika.rs u četvrtak, 10. maja. Odgovor vam u celosti prenosimo.

Foto: facebook.com/Saša Paunović
Predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović

"1.  Neistina je da su ''angažovani pripadnici privatnog obezbeđenja predsednika Opštine Saše Paunovića''.

Naime, nakon pokušaja nasilnog upada članova Srpske napredne stranke i aktivista Jedinstvene Srbije u prostorije Opštine Paraćin 27. aprila 2018.god., sa namerom da se prekine sednica Skupštine uz narušavanje javnog reda i mira i ugrožavanje bezbednosti odbornika, Skupština opštine Paraćin je nabavila uslugu obezbeđenja, a radi zaštite bezbednosti odbornika i imovine, a u skladu sa Zakonom o privatnom obezbeđenju. Ugovor o obavljanju usluga obezbeđenja zaključen je 08.05.2018.god., sa Agencijom za obezbeđenje lica i objekata, koja je registrovana u Agenciji za privredne registre za uslugu obezbeđenja i ispunjava uslove predviđene Zakonom o privatnom obezbeđenju. Opština Paraćin nije jedina lokalna samouprava, koja angažuje pravna lica za navedenu uslugu (Čukarica, Čačak, Sombor, Lazarevac, Užice, Požarevac, Trsteniik, Zvezdara, Majdanpek).

2. Neistina je da su ''pripadnici obezbeđenja uputili pretnje odborniku Jedinstvene Srbije.''

Brojni svedoci koji su se nalazili u holu zgrade, kao i video snimci dokazuju da nikakvog upućivanja uvreda bilo kom odborniku, pa i odborniku Jedinstvene Srbije nije bilo.

3. Neistina je da '' su pripadnike privatnog obezbeđenja angažovale demokrate predsednika opštine Saše Paunovića''

Sticajem okolnosti pripadnik obezbeđenja koji je neosnovano optužen od strane odbornika Jedinstvene Srbije član je Jedinstvene Srbije i bio je kandidat na predhodnim lokalnim izborima u jednoj od susednih opština.

ODSEK ZA INFORMISANjE SKUPŠTINE OPŠTINE PARAĆIN

11.05.2018."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading