KO JE KRIV? Lončar odgovorio na optužbe majke kojoj je UMRLA MLADA ĆERKA!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.05.2018

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zatražio je izveštaj zdravstvenih ustanova u kojima je lečena preminula mlada novinarka Marina Kovačev iz Novog Sada, nakon što je dobio pismo od njene majke koja je ukazala na "propuste zdravstvenog sistema".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zlatibor Lončar

Lončar je rekao da je obavešten da je preminula devojka imala je najmaligniji tumor, gde je procenat preživljavanja do jedan odsto do godinu dana, bez obzira na terapiju.

- Bila je u jednokrevetnoj sobi u Institutu u Kamenici, primala je terapiju koja postoji za tu bolest i koja je dostupna. Imala je privatni broj telefona doktora koji je lečio da može da ga pozove kad god joj zatreba - naveo je ministar.

Devojka je umrla u bolnici u Turskoj gde je otišla na lečenja, a ministar kaže da je lekar iz Kamenice nakon toga od porodice dobio poruku i pismo zahvalnosti.

Nije bilo zamerki

- Pitao sam za zamerke, ali toga nije bilo na mestima gde je ona ležala. Moram da se ogradim, pričam o činjenicama, ono što je meni dostupno, što sam tražio - rekao je ministar novinarima u Beogradu.

Dodaje i to da zdravstveni sistem u Srbiji "nikome neće davati lažnu nadu", da se danas često dešava da pojedine bolnice u svetu uzimaju mnogo novca pacijentima, a da znaju da pomoći nema.

- Mi nećemo reći da nešto možemo da izlečimo, da možemo da pomognemo a da to ne može. To se u Srbiji neće raditi dok sam ja ministar - naglasio je Lončar.

 

 

Majka koja je izgubila najvoljenije biće, kako kaže, ima pravo da kaže šta god misli i sve što joj je na duši, jer se desila nememerljiva tragedija. 

Majka: Zdravstveni sistem nehuman!

Podsetimo, Svetlana Bošković, majka preminule mlade novinarke iz Novog Sada Marine Kovačev, uputila je otvoreno pismo ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, u kome je ukazala na niz propusta u zdravstvenom sistemu Srbije, koji su deset meseci lečenja njene ćerke učinili "bolnim, nehumanim i teškim".

Marina Kovačev preminula je 24. aprila nakon teške maligne bolesti na medicinskoj klinici u Istanbulu, a lečila se na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, Klinici za radiologiju Instituta u Sremskoj Kamenici i u Beogradu.

Njena majka, Svetlana Bošković, u otvorenom pismu navela je da je tokom lečenja mlada novinarka doživela "potpunu nezainteresovanost veoma poznate doktorke u Beogradu, koja je pacijentkinji poručila da je prebukirana, da mora i na godišnji, pa ako hoće neka dođe u avgustu, septembru".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading