(FOTO) Vatrogasci sa mališanima obeležili svoj dan

Autor: Republika

Vesti

04.05.2018

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Sektora za vanredne situacije povodom obeležavanja Međunarodnog dana vatrogasaca u Vatrogasno – spasilačkoj brigadi Beograd bili su domaćini mališanima iz vrtića "Trešnjober", kojima su kroz niz vežbi edukativnog karaktera približili zanimanje vatrogasaca i upoznali ih sa bezbednim ponašanjem u slučaju požara.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Vatrogasci sa mališanima obeležili svoj dan

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Goran Nikolić čestitao je vatrogascima njihov dan i istakao da su vatrogasci – spasioci u Srbiji prethodne godine spasili oko 1.800 ljudi, a od početka ove godine više od 350. 

- Vatrogasci su uvek spremni da reaguju, 24 sata 365 dana u godini. Osim gašenja požara, vatrogasci – spasioci intervenišu i u slučajevima saobraćajnih nezgoda, hemijskih akcidenata, poplavama i ruševinama - naveo je Nikolić. 

On je istakao da su vatrogasci spasioci odučili da današnji dan obeleže sa mališanima. 

- To nije samo aktivnost za današnji dan. Mi redovno tokom cele godine radimo sa mališanima iz vrtića i osnovcima na edukaciji - rekao je Nikolić. 

Komandant Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd Mile Jovičić zahvalio se svim vatrogascima spasiocima na doprinosu, koji dugi niz godina unazad, daju u zaštiti života i imovine građana Republike Srbije. 

- Posao vatrogasaca spasilaca je veoma težak i odgovoran. Uvek smo spremni na izazove i tu smo da pružimo neophodnu pomoć građanima u nevolji - rekao je Jovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading