OBRT: MILJKOVIĆ ZAKINUO RADNIKE NA SLAVIJI!

Autor: D. SIMIĆ

Vesti

25.04.2018

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedini razlog zbog kojeg plato na Slaviji tako izgleda i što nije završen jeste taj što MBA "Ratko Mitrović" nije plaćao podizvođača. Sve je ispalo nakaradno, kaže Dušan Knežević, direktor firme "Relit" iz Čačka, koja je bila podizvođač radova na Slaviji.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Branko Miljković

Rupe i popucale ploče na platou nastale su, kako Knežević navodi, zbog bezobzirne želje glavnog izvođača MBA "Ratko Mitrović", čiji je vlasnik biznismen Branko Miljković, da se radovi što pre završe. To je ujedno i razlog zbog kog je Slavija i pre završetka radova postala ruglo grada.

- Još u junu prošle godine smo dali dve ili tri ponude "Ratku Mitroviću" na njihov zahtev, a oni su nam se javili tek u oktobru. Imali su četiri i po meseca idealnog vremena za realizaciju radova, a oni su odlučili da ih pokrenu u veoma kišnom i hladnom periodu. Zato je i došlo do pucanja betona - objašnjava Knežević i dodaje da su glavnog izvođača u startu upozoravali na moguće neželjene efekte.

Od firme "Relit" je traženo da rade 45 kalendarskih dana, ali radni dani su bili oni kada ne padaju ni kiša ni sneg i kada temperatura nije ispod pet stepeni.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Mukotrpan rad

- Svakodnevno smo imali ogroman pritisak da se završi do određenog roka. Da su nam plaćali, mogli bismo da reagujemo na licu mesta kada se pojavi neki problem - ističe naš sagovornik.

Prvi čovek "Relita" kaže da je saradnja prekinuta posle Nove godine jer je Miljkovićeva firma ostavila radnike bez dinara usred praznika.

- Nisu nam dali ni menicu od 50 dinara, koja je znak da ćete nekad izmiriti svoje obaveze. Menica je po ugovoru bila obavezna da se da posle otpočinjanja radova, a nikad nam nije izdata. Dobili smo tek 40 odsto novca predviđenog za taj posao - objašnjava Knežević i dodaje da je u njihovom poslu jedan od najvećih prekršaja ne pustiti ni dinar za radnike pred veliki praznik, kao što je Nova godina.

On navodi i da su slali dopise i glavnom izvođaču i državi koja je tog izvođača angažovala, ali da nikakav odgovor nisu dobili.

Podsetimo, vlasnik MBA "Ratko Mitrović" Branko Miljković za očajno odrađen posao na platou Slavija, gde su ploče popucale samo četiri meseca nakon što su postavljene, pokušao je da prebaci krivicu na podizvođača - firmu "Relit" i projektanta CIP.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading