ELEKTRONSKE UMRLICE NA DISPLEJU? Čačanin izmislio patent: Niko ne bi voleo da mu pocepana papirna sa slikom završi u kanti za smeće

Autor:

Vesti

10.07.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Stanković iz Čačka napravio je platformu za digitalne umrlice.

ELEKTRONSKE UMRLICE NA DISPLEJU? Čačanin izmislio patent: Niko ne bi voleo da mu pocepana papirna sa slikom završi u kanti za smeće

Foto: RINA

Iako je 21. vek još uvek se najveći broj umrlica lepi na bandare i table po gradu koje se od jakog sunca ili kiše vrlo brzo oštete i neretko završe u kanti za smeće. Poučen ne tako prijatnim iskustvom na svom ličnom primeru, Goran Stanković iz Čačka napravio je platformu za digitalne umrlice, sa ciljem da se poslednji pozdrav najmilijima ne lepi po stubovima i na tarabama, već da se iz jednog centra objavljuju na posebnim displejima na nivou cele Srbije.

U današnjem svetu digitalizacije možemo i mi nešto da uradimo za naše najmilije koji nisu više sa nama. Svi ćemo mi umreti pa da ne dozvolimo da i mi sutra završimo na nekoj banderi, da nas vešaju, da nas obore kiša, sneg i na ulicu i da završimo i mi isto u kanti za smeće - kaže Goran za RINU.

Projekat koji je patentirao predočio je na nekoliko prezentacija i tvrdi da je maksimalno podržan, jedino mu je potreban investitor kako bi ostvario svoju ideju.

- Umrlice se neće naplaćivati za naše najmilije, ali kao što imaju čitulje koje se naplaćuju za novine tako će se i ovde naplaćivati čitulje ili reklame za pogrebna preduzeća, za kamenoresce koji prave spomenike i koji mogu tu da se reklamirju, za cvećare koje prave suze isto će se naplaćivati termin reklame. Tako da sva ulaganja na početku, od nabavke i postavke displeja i sutra održavanja vraćaju se i sama sebe isplaćuju - rekao je Goran.

Ukoliko ova dobra Gorana ideja, čemu se ovaj Čačanin iskreno nada u bliskoj budućnosti bi umesto pohabanih, pocepanih i uništenih umrlica mogli bi da ih u elektronskom obliku vidimo na displejima. Nema sumnje da je to dosta praktičnije, ali i časnije prema pokojnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading