ŽENAMA JESTE MESTO U NAUCI! Mihajlovićeva čestitala mladim matematičarkama Srbije!

Autor: Tanjug

Vesti

15.04.2018

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je mladim matematičarkama Srbije, koje su na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Firenci osvojile tri medalje i jednu pohvalu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ministarka čestitala zaslužene medalje

- Upućujem najiskrenije čestitke Jeleni, Tamari, Irini i Nini na izvanrednim rezultatima koje su postigle, predstavljajući našu zemlju na Olimpijadi u Firenci - navela je Mihajlović u čestitki. 

Dodala je da su te devojke svojim uspehom pokazale da je ženama itekako mesto u nauci i da su neosnovane predrasude da su za žene "rezervisane" društvene nauke, a da prirodne nauke pripadaju muškarcima, saopšeteno je iz kabineta potpredsednice Vlade.

- Medalje koje ste osvojile podstrek su za sve devojčice i žene da streme ka svojim ciljevima, jer samo ako verujemo u sebe i vredno radimo, možemo postići ono što želimo - navela je Mihajlović.

Na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Firenci, učenica drugog razreda Matematičke gimnazije Jelena Ivančić osvojila je zlatnu medalju i prvo mesto sa maksimalnih 42 poena.

Tamara Ponjavić, učenica trećeg razreda Matematičke gimnazije dobitnica je srebrne medalje, a Irina Ðanković, učenica drugog razreda te škole bronzane medalje, saopštila je Matematička gimnazija.

Nini Matić, učenici 3. razreda Valjevske gimnazije pripala je pohvala.

Olimpijada je održana od 9. do 15. aprila, a u pratnji učenica su bili lideri reprezentacije Sonja Čukić i Miloš Stojaković. 

Na takmičenju su učestvovali takmičari iz 52 zemlje - Rusija, Poljska, Norveška, Belgija, Francuska, Velika Britanija, Rumunija, Italija, Nemačka, Francuska, SAD, Japan…

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading