PROBA MALE MATURE PROŠLA U REDU: Test iz srpskog jezika bio lakši od matematike!

Autor: Tanjug

Vesti

14.04.2018

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković izjavila je da je polaganje probnog završnog ispita iz matematike juče svuda prošlo bez ikakvih problema i da su učenici ocenili da je test bio "prilično ozbiljan".

RepublikaFoto: Tanjug
Probni test male mature

Kako je rekla, ocena učenika i nastavnika je da je današnji test iz srpskog jezika bio najlakši.

- Iz kombinovanog testa ih pomalo brine hemija - rekla je Nedeljkovićeva novinarima nakon obilaska učenika osmog razreda OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu, koji su danas polagali kombinovani test i test iz srpskog jezika u okviru probnog završnog ispita.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Prema njenim rečima, bolje je da svaki od ovih testova bude ozbiljan, da deca shvate ozbiljnost završnog ispita i da imaju vremena da nauče sve ono što nisu imali vremena da do sada savladaju.

- I za nastavnike je veoma dobro jer je dobar pokazatelj šta treba da rade sa decom. Ovo testiranje treba shvatiti kao krajnje podsticajno i za decu i nastavnike. Nikako kao vrstu provere. Ovde nemamo pravo da ocenjujemo i procenjujemo ili da na osnovu ovog probnog ispita bilo kako utičemo na ocenu deteta i u tom smislu treba relaksirati i decu i roditelje - navela je ona.

Nedeljkovićeva je ukazala da ovo testiranje proverava postignuća i daje dobre smernice za završni ispit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading