OPROSTI IM, BOŽE, NE ZNAJU ŠTA RADE: Na crkvenom sajtu seksi cipele 1.000 evra

Vesti

13.04.2018

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gospodi, pomiluj! Portal Crkva.net, koji su osnovali sveštenici i teolozi, umesto verom bavi se marketingom i prodajom.

RepublikaFoto: printscreen/crkva.net
Grešni: Ovo se prodaje na crkvenom sajtu

Na ovom sajtu, koji funkcioniše kao društvena mreža čiji članovi mogu da postave šta žele, mnogi reklamiraju skupocene proizvode koji nemaju nikakve veze sa crkvom.

Virtuelna molitva

Tako se na Crkva.net prodaju cipele sa čipkanom presvlakom sa izuzetno visokom štiklom, čija je cena neverovatnih 1.000 evra! Tu su i dečji bicikli koji su takođe preskupi i koštaju 95 evra, a prodaju se i brojanice, krstovi i prirodni preparati za jačanje imuniteta i bolje zdravlje.

Sajt ima opciju za čet, a članovi najčešće dele motivacione poruke i citate kakvi se inače mogu pročitati na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama. Iako preko ove društvene mreže vernici mogu da postavljaju ikone, slike manastira i da se virtuelno mole bogu, zapravo je malo toga što bi ovaj sajt opredelilo kao crkveni.

Možda se oni koji ovde prodaju vode time da popovi imaju viša primanja i da će tu lakše naći kupce

Draško Đenović, verski analitičar

Pre ćete kao član naići na nečiji selfi nego na sliku sveca, ili na ovozemaljska zadovoljstva poput skupih cipela umesto na molitvene reči i poruke.

Verski analitičar Draško Đenović kaže da je pravo pitanje ko zapravo stoji iza sajta i da li pojedincima on služi kao paravan za bolju prodaju i veći profit.

- Možda se oni koji ovaj sajt koriste za prodaju vode time da popovi imaju viša primanja i da će samim tim tu lakše naći kupce za svoje proizvode. Međutim, imajući u vidu da se kupuje i prodaje na dobrovoljnoj osnovi, sajt zakonski nije sporan - kaže Đenović.

Prva crkvena društvena mreža

Na portalu se navodi da je Crkva.net "prva srpska crkvena društvena mreža i sastavni deo portala Pouke.org".

- Osnovali su je sveštenici, veroučitelji i teolozi pri Misionarskom odeljenju SPC - piše na ovom portalu.

Tim povodom poslali smo i pitanja osnivačima, ali do zaključenja ovog broja odgovore nismo dobili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
popadije vole modu

13.04.2018 21:14

Pa naravno da promovisu jer popadije najvise vole moderno i skupoceno. Pogledajte samo kako nam popadije danas izgledaju, pokojna ni Jovanka Broz im nije do kolena. Prosto se nadmecu koja ce vise love da potrosi na obucu i odecu, koja ce da vozi bolja kola a mnoge nemaju ni osnovnu skolu. Cast onim retkim koje su prizemne i pobozne.