INSPEKCIJA REŠETALA AUTO-ŠKOLE: Skoro svaka sakrivala prihod od obuke

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.04.2018

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori Poreske uprave kontrolisali su u prethodnom periodu 120 auto-škola u Srbiji i utvrdili da gotovo sve nisu prijavile prihod od obuke vozača U Srbiji, kažu u Poreskoj.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ima ukupno 758 škola za obuku vozača, a inspektori su posetili nedavno 120 škola i u "skoro svim kontrolisanim subjektima utvrđene su nepravilnosti u radu, odnosno nepoštovanje poreskih propisa.

- Neprijavlivanje celokupnog iznosa ostvarenih prihoda, bila je glavna nepravilnost koju su inspektori Poreske uprave utvrdili kontrolišući poslovanje auto škola, a na osnovu podataka koje je Poreska uprava preuzela od Ministarstva unutrašnjih poslova o upisanim polaznicima - kažu nadležni.

Poručuju da će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa MUP-om kako bi otkrili koje škole krše poreske propise.

Pozivaju sve poreske obveznike koji obavljaju delatnost auto škola da provere svoje evidencije i ukoliko evidencije ne odgovaraju podacima iskazanim u poreskim prijavama iskoriste zakonsko pravo na podnošenje izmenjene poreske prijave, kako bi izbegli prekršajnu odgovornost i plaćanje visokih prekršajnih kazni.

- Poreski obveznici koji su propustili da podnesu poreske prijave, imaju pravo da pre otpočinjanja poreske kontrole to učine, obračunaju porez sa pripadajućom kamatom i istovremeno plate dugovanu obavezu, što ih oslobađa prekršajne i krivične odgovornosti - navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading