Jedva čekate odmor?

Autor:

Vesti

25.06.2024

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pročitajte 7 saveta za bezbrižan odmor

Jedva čekate odmor?

Foto: AdobeStock

Da li sanjate plažu i svoje mesto pod mirišljavim borovima? Mada znate da je pred vama još dosta priprema, kao što su pakovanje i bitka s koferima, slaganje prtljaga u gepeku, skok do apoteke, uzimanje putnog osiguranja, razmatranje da li vam se isplati da ugovorite i putnu asistenciju, razgovor s decom o bezbednosti na plaži… Nije ni čudo što vam očajnički treba odmor. Za lakše putovanje, pripremili smo vam neke zlatne savete.

Sagledali smo sve što vam je potrebno za miran i bezbedan odmor kako biste zaista mogli da se opustite. Dakle, jedini problem će biti kako da pronađete najpogodnije mesto za svoje peškire.

1. Odaberite pravo mesto

Verovatno već znate šta vas najviše privlači. Ali ako još uvek postoji dilema, proverili smo neke od najinteresantnijih lokacija u zemljama u kojima posluje „Grupa Triglav”. Pogledajte koja mesta su nam preporučile naše kolege iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Srbija takođe može biti odličan izbor za letnji odmor.

2. Olakšajte svoje pakovanje

Da li se vraćate sa svakog odmora ubeđeni da sledećeg puta zaista nećete preterati s prtljagom? I da li se onda ponovo zanesete? Ne možemo da vam kažemo šta bi trebalo da ponesete sa sobom, a šta da ostavite kod kuće, ali možemo da vas posavetujemo da dodatno osigurate svoje putne torbe i kofere i tako obezbedite pokriće troškova u slučaju provalne krađe, gubitka, oštećenja ili uništenja putnog prtljaga. Jer, čak i kad uspete da sve lepo spakujete, priča o prtljagu se tu ne završava. Tokom putovanja može da iskrsne neprijatno iznenađenje ako prtljag i dodatna oprema nisu propisno osigurani.

3. Pozovite prijatelja

Ali ne u tri ujutru s benzinske pumpe negde na pola puta do mora, pogotovo ako je i prijatelj na odmoru. Bolje ga oraspoložite razglednicom s letovanja, a ako nešto krene naopako s vozilom, pozovite Pomoć na putu | Triglav.rs bilo kada i bilo gde iz Srbije na broj telefona: 0800 050 555, a iz inostranstva na: +381 11 3305 155 i iskoristite pomoć koju vam, pored finansijske sigurnosti, pruža polisa osiguranja automobilske asistencije.

4. Nesreće na putevima ne poznaju granice

Koliko god istrošeno zvučalo, dobro znamo da nešto može da krene naopako u najnezgodnijem trenutku. Svesni smo i da gotovo nema školskih primera saobraćajnih nezgoda i da su moguće nezgode sa strancima, u inostranstvu, s neosiguranim vozilom, a može da dođe i do bežanja sa mesta nesreće… Zato smo sve važne informacije za vas prikupili na jednom mestu u besplatnom Vodiču za vozače u slučaju saobraćajne nezgode, da biste znali kako da brzo i efikasno reagujete u slučaju nezgode.

5. Ako ne želite da brinete

Predlažemo vam da ugovorite putno osiguranje, koje će se usput pobrinuti za mnoge stvari koje mogu da se dogode vama i vašoj imovini.

Osiguranje putovanja u inostranstvo obezbeđuje:

  • organizaciju pomoći u slučaju potrebe za lečenjem u inostranstvu, uključujući i lečenje bolesti Covid-19,
  • pokriće troškova neophodnog medicinskog tretmana za vreme boravka u inostranstvu,
  • medicinski prevoz i hospitalizaciju,
  • štete usled gubitka ili krađe prtljaga,
  • štete usled kašnjenja ili otkazivanja leta,
  • pomoć u slučaju gubitka ili krađe dokumenata,
  • pravnu pomoć.

6. A ako na odmor vodite i svog kućnog ljubimca…

Pobrinite se i za njegovo zdravlje i blagostanje i iskoristite mogućnost da dodatno, uz putnu asistenciju, ugovorite i osiguranje svog četvoronožnog prijatelja.

Osiguranje kućnih ljubimaca je osiguranje kojim se, delimično ili u celosti, plaća veterinarsko lečenje obolelog ili povređenog ljubimca osiguranog lica, za vreme puta i boravka u inostranstvu. Po jednoj polisi putnog osiguranja moguće je osigurati više kućnih ljubimaca. Mogu se osigurati psi i mačke starosti od 3 meseca do 10 godina, koji imaju ime, identifikacioni broj mikročipa i broj pasoša, vakcinisani su protiv besnila i zaraznih bolesti i tretirani protiv parazita.

7. Promišljeno u vodu

Čak i ako jedva čekate da posetite plažu i želite da pravo iz auta zaronite u osvežavajuću vodu, uradite to pažljivo i polako i pobrinite se za bezbednost na kupalištima.

Jedno od zlatnih pravila je da nikada ne bi trebalo da skačete u vodu pregrejani, jer prilikom skakanja telo doživljava šok i u trenutku možete izgubiti svest.

Takođe, je dobro da umete da prepoznate znake utapanja, jer nije istina da ljudi koji se dave mlate rukama, prskaju okolo i vrište u pomoć. Ovim saznanjem možda ćete uspeti da nekome spasete život.

Izvor: Sve će biti u redu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading