ODGAJA SINA U DUHU PRAVOSLAVLJA, NIKAD NEĆE NAPUSTITI SRBIJU: Albanka Drita nakon smrti supruga SRBINA hrabro korača kroz život! (VIDEO)

Autor:

Vesti

24.06.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je njena jedina domovina.

ODGAJA SINA U DUHU PRAVOSLAVLJA, NIKAD NEĆE NAPUSTITI SRBIJU: Albanka Drita nakon smrti supruga SRBINA hrabro korača kroz život! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

Drita Lepović, mlada Albanka iz okoline Skadra, prešla je u Srbiju 2008. godine kako bi započela novi život sa svojim suprugom u selu Kaludra. Međutim, njihova sreća je kratko trajala jer je bolest odnela njenog supruga, ostavljajući je sama sa malim sinom Aleksandrom. Umesto da se vrati u rodnu zemlju, Drita je hrabro odlučila da ostane u Srbiji i odgaja svog sina u duhu pravoslavlja.

Iako je suočena sa teškim životnim uslovima i skromnim primanjima, Drita je pokazala izuzetnu odlučnost i hrabrost. Njen cilj da pruži bolju budućnost svom sinu je bio neumoljiv, pa je uz pomoć lokalne samouprave i kancelarije za Kosovo i Metohiju uspela da se preseli u kuću svog pokojnog supruga u Zubinom Potoku. Iako nije imala sve potrebne papire, uspela je da preživi zahvaljujući maloj socijalnoj pomoći od 11.000 dinara.

 

 


Drita je odlučila da odgaja svog sina u skladu sa pravoslavnom tradicijom, čime je pokazala svoju duboku posvećenost kulturi svog pokojnog supruga. Čak je izrazila želju da ga krsti, iznenađujući mnoge svojom otvorenošću i poštovanjem prema novoj tradiciji koju je prihvatila.

Danas, njen sin Aleksandar ima 15 godina i pruža majci najveću podršku u njihovoj borbi za bolju budućnost. Iako žive u teškim uslovima, Drita se ne žali mnogo, a lokalna zajednica se trudi da joj pruži podršku koliko god je moguće.

Drita Lepović je postala simbol hrabrosti, ljubavi i posvećenosti, inspirišući sve one koji se suočavaju sa teškim životnim izazovima. Njena priča je podsetnik da istinska snaga dolazi iz ljubavi prema svojim najbližima i posvećenosti svojim ciljevima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading