KAD VAM ZAZVONI TELEFON, A PITAJU VAS OVO - ODMAH PRIJAVITE POLICIJI! U novu prevaru uključena deca, roditelji čuvajte se!

Autor:

Vesti

20.06.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policiji u Nišu tokom prethodnih dana više građana prijavilo je da su dobili pozive nepoznate osobe koja im se predstavlja kao lekar, a koji im za veću sumu novca nudi medicinsku pomoć za potrebe njihove dece.

KAD VAM ZAZVONI TELEFON, A PITAJU VAS OVO - ODMAH PRIJAVITE POLICIJI! U novu prevaru uključena deca, roditelji čuvajte se!

Foto: shutterstock

Policija u Nišu je primila više prijava građana koji su dobili pozive od nepoznate osobe koja se predstavlja kao lekar. Ova osoba je nudila medicinsku pomoć za decu uz zahtev za veću sumu novca. Građanima se apeluje da odmah prijave ovakve pozive policiji i da odbiju bilo kakve ponude od osobe koja sa njima kontaktira.

**Povećan broj prijava**

U proteklim danima, policiji u Nišu je prijavljeno više slučajeva ovakvih prevara. Ovo upozorenje ima za cilj da građane informiše o novom vidu prevare i da ih podstakne da budu oprezni prilikom komunikacije sa nepoznatim osobama.

**Intenzivna istraga i apel građanima**

Pripadnici Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, intenzivno rade na identifikaciji osobe koja vrši ove prevarantske aktivnosti. Takođe, apeluju na građane da budu oprezni i da ne nasedaju na ovakve prevare, te da odmah obaveste policiju ukoliko prime sumnjiv poziv.

**Lažna medicinska pomoć za decu**

Jedna od posebno zanimljivih činjenica u vezi sa ovim slučajem jeste da prevarant cilja na emocije roditelja nudeći lažnu medicinsku pomoć za decu. Ovakav pristup dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za brzom reakcijom nadležnih organa.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading