U PAPUČAMA, SA DVE TESTERE, ZA TILI ČAS ISEKAO DRVO USRED BEOGRADA! Beograđanin bez trunske zadrške oborio stablo i ostavio ga na sred pešačke staze! (VIDEO)

Autor:

Vesti

18.06.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Biće brzo i bezbolno..."

U PAPUČAMA, SA DVE TESTERE, ZA TILI ČAS ISEKAO DRVO USRED BEOGRADA! Beograđanin bez trunske zadrške oborio stablo i ostavio ga na sred pešačke staze! (VIDEO)

Foto: Printscreen/x/𝙁𝙀𝙍𝙈𝘼𝙉

Beograđanin se obračunao sa drvetom na pešačkoj stazi

Jedan neobičan događaj potresao je stanovnike Novog Beograda kada je jedan Beograđanin odlučio da se obračuna sa drvetom na pešačkoj stazi. Bez ikakvog oklevanja, on je izneo dve testere i posekao celo stablo, ostavljajući ga da leži nasred staze. Snimak ovog postupka zabeležio je prolaznik i podelio ga na društvenim mrežama, izazivajući burne reakcije javnosti.

Reakcije prolaznika

Iako tačna lokacija ovog incidenta nije bila jasno naznačena, mnogi su prepoznali da se radi o Novom Beogradu i izrazili svoje zgražavanje i osudu prema postupku Beograđanina. Mnogi su komentarisali nonšalantnost i bahatost koju je pokazao prema prirodi i javnom prostoru.

Reakcija nadležnih

Nadležne institucije nisu odmah reagovale na ovaj događaj, ali su nakon pritiska javnosti iznele saopštenje u kome osuđuju ovakvo ponašanje i najavljuju preduzimanje odgovarajućih koraka kako bi se utvrdio identitet počinioca i adekvatno sankcionisao.

Ekološka svest građana

Ovaj incident je podigao prašinu i pokrenuo pitanje ekološke svesti građana, kao i odnosa prema zelenim površinama u urbanim sredinama. Mnogi su istakli da je neophodno podići svest o značaju očuvanja prirode i pravilnog ophođenja prema drveću i zelenim površinama kako bi se sačuvala lepota i funkcionalnost javnih prostora.

Dobar dan drvo, ja sam vaš sudija i dželat. Oprostićete mi što sam u papučama i neprikladno obučen. Poneo sam alat, biće brzo i bezbolno - navodi se u opisu snimka.

 

 

Koliko treba da budeš lud, da u stanu na Novom Beogradu, držiš dve testere za drvo!? - čudio se jedan.

Dešava se ponekad da grane drveta udaraju u prozor ili nešto slično, ali to nije razlog da se poseče celo drvo, naglašavali su neki:

- Ma, računam, grana, dve ti smetaju, to ti niko ne bi zamerio, ali ovo divljaštvo. Čisto za debelu globu i bukagije - dodao je drugi.

"Ja bih njega u zatvor", "Ludilo mozga", bili su samo neki od komentara.

U JKP "Zelenilo-Beograd" poručili su za Kurir da to preduzeće "radove, na seči stabala i sprovođenje redovnih mera nege, vrši u skladu sa članom 15., Odluke o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina".

- Preduzeće je dužno da sa javne zelene površine, prema godišnjem programu, uklanja stabla ili delove stabala, koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje i sl.), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa i slično. Nesavesno ponašanje pojedinaca u vidu nanošenja štete na javnim zelenim površinama uništavanja mobilijara, otuđenja sadnog materijala, bespravne seče, uzurpacije i dr, potrebno je prijaviti Policiji ili Komunalnoj miliciji - naveli su u ovom preduzeću u pismenom odgovoru koji su nam uputili.

Dodali su da se protiv lica koja nanesu štetu podnosi i prijava:

- Ukoliko se prilikom redovne kontrole površina koje se nalaze u redovnom Programu održavanja JKP "Zelenilo-Beograd" ustanovi šteta, podnosi se prijava protiv NN lica koju pravna služba "Zelenila" prosleđuje nadležnim institucijama na dalje postupanje - navode u ovom preduzeću i dodaju da se "samo odgovornim ponašanjem prema našem okruženju možemo obezbediti da Beograd bude čist, zdrav i uređen grad".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading