Pomozimo Niki slanjem 77 na 2407

Autor:

Vesti

14.06.2024

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Natalija Nika Stevanović je rođena carskim rezom i to prvog dana 22. gestacijske nedelje. Posle rođenja je dugo boravila u inkubatoru i kao posledica su se javili divergentni strabizam na oba oka i nistagmus.

Pomozimo Niki slanjem 77 na 2407

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Sa pet godina Nika je jedva preživela stravičnu saobraćajnu nesreću. Te 2009. godine reanimirana je tri puta za manje od 24 sata i prognoze su bile da će živeti kao biljka. Bila je u kliničkoj smrti i trideset dva dana u komi, a tom prilikom je zadobila i potres mozga, subarahnoidalno krvarenje, subarahnoidalni hematom, epileptične statuse, prelom lobanje, prelom butne i pubične kosti, unutrašnja krvarenja i pucanje plućne maramice. Tada je operisana osam puta i ugrađeni su joj VP i VA šant zbog hidrocefalusa.

Kao posledice ove teške nesreće, koju je Nika čudom preživela pojavili su se: hemiplegia i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, mikrocista a leva noga joj je ostala kraća za jedan centimetar.

Nika ima farmakorezistentnu epilepsiju i pije kombinaciju četiri leka ali uprkos tome ona ima više od 30 napada dnevno. Nika ima i cističnu fibrozu (nasledna bolest, koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa) kao i opstruktivni hidrocefalus. Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

Natalija je hrabra i jaka i izborila se sa svim nedaćama koje su je tada zadesile i nakon dugog oporavka, puštena je na kućno lečenje. Uprkos svemu Nika je jedna vedra i nasmejana devojčica, koja je upisala Medicinski fakultet i korak je bliže da ostvari svoj san i postane neurohirurg, kao čovek, koji joj je spasio život i kojeg mnogo voli.


Dete je otpisano od strane svih doktora zbog tumorske promene na mozgu, koja se pojavila na zadnjoj magnetnoj rezonanci 21.01.2023.
 
Republika

Foto: Fondacija Humanost bez granica

 

Nika je visoka 159 cm a ima samo 34kg.


Nika je bila dobro sve do 6.9.2023. godine kada je iskašljala krv. Tada je primljena na intenzivnu negu sa trombocitima 4, leukocitima 0.3, hemoglobinom 66, eritrocitima 1,9 i svim granulocitima 0.0. Nakon detaljne dijagnostike dobila je dijagnozu Aplastična anemija D61.3, maligni tumor krvi koji karakteriše aplazija koštane srži, anemija i leukemija, kod Nike AML M7(C94.2).

Nikina hipoplazija koštane srži iznosi čak 60% dok se javila i akutna megakarioblastna leukemija C94.2.

Niki su sredstva potrebna za operativne zahvate, transplantacije matičnih ćelija, rehabilitacije u banjskim uslovima, fizikalne terapije, neurorobotiku, tretmane u hiperbaričnoj komori, laboratorijske analize, specijalističke i kontrolne preglede, medikamente, suplemente, radiološku dijagnostiku, kupovinu medicinskih aparata, medicinskog potrošnog materijala i ortopedskih pomagala i servisiranje istih, troškove prevoda medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i smeštaj.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Niki da pobedi opaku bolest, tako što će preko Fondacije – humanost bez granica, iz Srbije poslati SMS sa brojem 77 na 2407 a iz Bosne i Hercegovine pozvati broj 17135.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS poruka imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže. Cena poziva iz Mtel mreže iznosi 2KM.

Pomozimo Nataliji!

 

SMS Srbija: 77 na 2407

Poziv BiH: 17135

Dinarski račun: 160-505644-30

KM: 1610000299720020

Svrha doznake: 77

Devizni račun: 00-540-0002728.9

IBAN: RS35160005400002728998

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-donirajPayPal

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading