POSTAVLJEN KRST NA HRAM SVETOG SAVE U DEŽEVI

Autor:

Vesti

10.04.2018

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred više stotina meštana Deževe, ali i okolnih sela, predatavnika lokalne samouprve Novog Pazara ali velikog broja sveštenih lica, predvodjenih episkopom raško prizrenskim Teodosijem, postavljen je krst na kupolu hrama Svetog Save koji se gradi u Deževi, u njegovom rodnom mestu.

RepublikaFoto: Promo foto
Osveštan i postavljen na vrh hrama

Ovaj krst čije izlivanje i postavljanje su pomogli brojni donatori predvodjeni Vujicom Đorovićem iz susednog sela, najpre je osveštan a onda i postavljen na vrh ovog hrama.

Eoiskom raško prizrenski Teodosije rekao je da se ovaj hram gradi u mestu gde je i trebalo, u rodnom mestu svetoga Save.

- Na ovaj nači se vraćamo sebi, svom nastanku jer ovim se odužujemo svetom Savi na svemu što je uradio za naš rod - rekao je vladika Teodosije. 

I donator Vujica Đorović, uspešni biznismen koji je najviše novca dao za izlivanje krsta, rekao je da mu je žao što se ovakav hram pravitek sad na ovom "svetom mestu".

- Žao mi je što tokok  školovanja nismo znali kakvo bogatstvo posedujemo ovde gde smo rodjeni. Sam BOga nas je poslao ovamo da pomognemo izgradnju hrama, koji je trablo da se gradi i pre onoga velelepnog u Beogradu jer je ovo rodno mesto Svetoga Save. Kada hram bude omalterisan, ekipa arhitekata i stručnjaka iz Švajcarske doći će ovde kako bismo uradili ikonostas i unutrašnjost ovog svetog mesta - najavio je Đorović.

Prema rečima oca Ivana Jeremića, paroha deževskog biće potrebno sigurno još dve godine kako bi se završio ovaj hram, a onda će se pristupiti izgradnji parohijskog doma kako bi svi posetioci koji obiđu ovo sveto mesto imali gde da se odmore i osveže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading