Medijacija, put do bržeg rešavanja sukoba

Autor: A. V. M.

Vesti

05.04.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručni skup pod nazivom "Razvoj prakse medijacije, nove aktivnosti i oblasti saradnje" održan je juče u prostorijama Službenog glasnika.

Foto: Promo foto

Nažalost, u Srbiji su nedovoljno razvijeni alternativni načini rešavanja sporova koji treba građanima da obezbede bržu i jeftiniju pravdu, a sudove rasterete brojnih nerazrešenih dugogodišnjih slučajeva.

Na ovom skupu zaključeno je da je za uspešan razvoj medijacije, pored obučenih i iskusnih medijatora, potrebna i podrška države, pre svega Ministarstva pravde i sudova, koji će podstaći građane da prihvate medijaciju kao alternativu sudskom postupku.

Potrebna je i podrška advokata, koji uključivanjem u ovaj proces pomažu pre svega svojim klijentima da na brži način dođu do rešenja spora. Očekuje se da će nove inicijative uz aktivnu podršku i učešće predstavnika države, u narednom periodu, otvoriti novi put ka razvoju prakse medijacije u Srbiji.

Ovo je drugi po redu stručni skup koji organizuje Centar za medijaciju AMS sa ciljem unapređenja prakse medijacije i uključivanja svih relevantnih činilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading