U MOSKVU O TROŠKU DRŽAVE NA PUT POVEO I LJUBAVNICU: Nema kraju rasipništvu direktora UPRAVE ZA BILJE

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

22.04.2024

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša Milosavljević sam sebi dao nekoliko slobodnih dana i spojio s vikendom, pa se švrćkao na račun građana Srbije

U MOSKVU O TROŠKU DRŽAVE NA PUT POVEO I LJUBAVNICU: Nema kraju rasipništvu direktora UPRAVE ZA BILJE

Foto: Tanjug Rade Prelic, printscreen

Direktor Uprave za zaštitu bilja Nebojša Milosavljević obrnuo je igricu. Što je obilazio egzotične destinacije s ljubavnicom doktorkom (ime i prezime poznato redakciji, kao i institucija gde radi) o svom trošku, obilazio je, sad su počeli da se švrćkaju po svetu o trošku države!


Kako Srpski telegraf saznaje od izvora iz ove institucije, Milosavljević je relativno skoro išao s bliskom prijateljicom u Rusiju. Putovanje je bilo na teret Uprave za zaštitu bilja, a da ne bi krnjio odmor, Milosavljević je sebi dodelio tek tako slobodne dane i spojio s vikendom.


- Direktor je bio u Moskvi s prijateljicom, odredio je sebi par slobodnih dana, ne mnogo, ali ih je onda spojio s vikendom, pa je ipak na kraju to ispao neki mini-odmor. Putovanje je platila naša firma. Dok mi radimo i padamo na nos od količine posla i obaveza koje nam se svaljuju svakodnevno, naš nadređeni se šeta po Rusiji s drugaricom. To zaista nema nigde - navodi izvor našeg lista.


Svi, dodaje, znaju za direktorova česta putovanja, koja se neretko predstavljaju kao poslovna, a zapravo su sve samo to ne.


- Kako to idete na put zbog posla, a vodite privatnu pratnju, drugaricu ili koga god. Kakve veze ta osoba ima s našom firmom - pita ovaj čovek.


Ovo, međutim, nije jedini skandal kojem je direktor Milosavljević izložio instituciju koju vodi. On je u Rusiju izvezao sadnice trešnje s falsifikovanim papirima predstavljajući ih kao prvu klasu, a bile su lošije kategorije. Time je ugrozio i reputaciju, ali i dalju saradnju Uprave za zaštitu bilja s inostranim klijentima.


I dok se zaposleni u ovoj instituciji hvataju za glavu šta će ostati od nje dok Milosavljeviću traje mandat, on uživa u luksuzu. Česta putovanja na egzotične destinacije, preskupa garderoba i luksuzan lajfstajl, koji premašuju njegova primanja, razlog su što je dobio nadimak od kolega - državni tajkun.


S platom od 1.745 evra obilazi svet


U imovinskom kartonu Milosavljevića, objavljenom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, stoji da ima platu od 206.000 dinara, što je oko 1.745 evra. Kako s tim primanjima može da iznese luksuzna putovanja po svetu za sebe i prijateljicu, nije poznato.
Takođe, u imovinskoj karti se navodi i da ima stan, kuću, garažu, zemljište, kao i štedne uloge u bankama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading