MAJKA CEO ŽIVOT ŽIVELA 30 KILOMETARA OD NJE, A ONA NIJE NI ZNALA: Ispovest Svetlane i Slađane koje su nasilno razdvojene i nisu se videle 40 godina (FOTO)

Autor:

Vesti

20.04.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slađana je saznala da je usvojena u svojoj desetoj godini, što je izazvalo veliku promenu u njenom životu.

MAJKA CEO ŽIVOT ŽIVELA 30 KILOMETARA OD NJE, A ONA NIJE NI ZNALA: Ispovest Svetlane i Slađane koje su nasilno razdvojene i nisu se videle 40 godina (FOTO)

Foto: Pink/Printscreen

Slađana Stojanović i Svetlana Vasić su majka i ćerka čije su živote obeležile četiri decenije razdvojenosti. Svetlana je ostala trudna u svojoj 20. godini, a zbog stigme samohrane majke, njeno dete, Slađana, joj je oduzeto gotovo odmah po rođenju. Ova emotivna priča o traganju, patnji i ponovnom spajanju dirljivo svedoči o snazi majčinske ljubavi i odlučnosti da se pronađe izgubljeno dete.

Slađana je saznala da je usvojena u svojoj desetoj godini, što je izazvalo veliku promenu u njenom životu. Odrastajući sa saznanjem da je njena biološka majka ostavila, Slađana je prošla kroz težak period identitetske krize. Patnja koju je doživljavala zbog nedostatka informacija o svojim biološkim korenima snažno je svedočila o emotivnim posledicama razdvojenosti od majke.

Republika

Foto: Pink/Printscreen

Slađana Stojanović i Svetlana Vasić

- U 10. godini sam saznala da sam usvojena. Od tog dana više nije bilo ništa isto. Mučila su me pitanja zašto je ona mene ostavila. Deca su me zadirkivala u školi, nisam htela ni sa kim da govorim. Sa saznanjem da me je ostavila prava majka, bilo mi je jako teško. Kada su moji usvojitelji umrli, počela sam da razmišljam o svojoj pravoj majci. Našla sam grupu koja se bavi izgubljenom decom i roditeljima, pustila sam poruku bez mnogo nade, međutim, čudo se desilo. Javila mi se advokatica... i posle nekog vremena moja majka bila je pronađena. Baš ličimo nas dve - priča Slađana i dodaje:

- Sada znam ko sam, odakle sam... Koliko puta sam plakala, i ćerka me je tešila, i stalno je pričala kako jedva čeka da upozna baku, a baka je sada za svaku pohvalu. Nikada nisam imala predrasude zato što me je ostavila, ne osuđujem je, samo sam htela da je dodirnem i da znam da je to moja majka - kaže Slađana.

Foto: Pink/Printscreen

Slađana Stojanović

Nakon 40 godina traganja, Slađana je konačno pronašla svoju biološku majku, Svetlanu. Njihov susret bio je ispunjen emocijama, a Slađana je konačno dobila odgovore na pitanja koja su je mučila tokom čitavog života. Upoznavanje sa majkom donelo je Slađani osećaj pripadnosti i konačno je dobila priliku da upozna svoje biološko poreklo.

- Rodila sam ćerku kada sam imala 20 godina. Trudnoću sam krila i tokom cele trudnoće sam radila. Krvavo sam radila, niko nije primetio moju trudnoću. Ja sam bila mršavija nego sada, nosila sam haljinu, tako da se to nije videlo. Sve sam radila. I po snegu, niko nije mogao da posumnja. Nju sam rodila za minut, a ja sam nju mučila jer sam mnogo radila dok sam je nosila - kaže Svetlana.

Svetlana je ispričala svoju stranu priče, navodeći da je bila primorana da se odvoji od svoje ćerke nakon što ju je majka i tetka prisilno odvojile od nje i dale je na usvajanje. Svetlana je prošla kroz težak period, boreći se sa stigmatizacijom samohrane majke i nedostatkom podrške svoje porodice. Njena odlučnost da pronađe svoje dete svedoči o neizmernoj majčinskoj ljubavi i istrajnosti.

Republika

Foto: Pink/Printscreen

Svetlana Vasić

- Majka mi je rekla - na šta to liči da se kopile rodi u kući. Doktor me je ubeđivao da dam dete na usvajanje, jer moji neće da me prime kući. Ja sam izvela dete kući, zatvorili su me u sobicu, to je neka pojata u planini. Niko mi nije pomagao, nisam znala ništa oko nje. Nikakvu pomoć nisam imala. Ostavljala sam je da spremam ručak... Moja tetka me je naterala da odem u Centar za socijalno, tu sam potpisala neki papir. Jedan dan dođe moja tetka, otela mi je dete uz pomoć majke, bukvalno su mi uzeli Slađu. Ja nju nisam dobrovoljno ostavila - kaže Svetlana i dodaje:

- Kada se rodila, imala je beleg na desnoj nozi, na butini. Išla sam u Dansku, Hamburg, Švajcarska... Ne bi li videla beleg na nozi. Imala sam osećaj da ću je pronaći. Verovala sam da ću je naći. Kada sam je ugledala posle 40 godina osetila sam samo sreću i radost, bila sam tada najsrećnija žena na svetu. I želim da poručim svima da ne odustaju od traženja svoje dece, mojoj sreći sada nema kraja - rekla je Svetlana gostujući na "Pink TV".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading