SRBIJO, POMOZI ANĐELI! Ona je dete leptir i svaki dan trpi BOL, hitno su joj potrebni lekovi i medicinska sredstva i pomagala! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

12.04.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anđela je dete leptir i zbog ove bolesti povređuje se samim dodirom ili češanjem!

SRBIJO, POMOZI ANĐELI! Ona je dete leptir i svaki dan trpi BOL, hitno su joj potrebni lekovi i medicinska sredstva i pomagala! (FOTO, VIDEO)

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Anđela Mišić

Anđela Mišić (2010.) iz Šida od rođenja ima dijagnozu buloznom epidermolizom, kod nas poznato kao dete leptir. Ova neizlečiva bolest prouzrokuje rane, oštećenja kože velikih površina, slična ogromnim opekotinama, koje se manifestuju kao plikovi i otvorene rane.

Osim kože, zahvaćeni su sluzokoža, unutrašnji organi, posebno jednjak, pa se Anđeli hrana pasira jer se unosom hrane povređuje. Anđela je podložna čestim infekcijama. Tuširanje zajedno sa previjanjem nekada traje i do šest sati. Anđela se često povređuju samim dodirom, češanjem... Tu je problem i sa očima kao i prstima koji su srasli. Ide u osnovnu školu uz pratnju personalnog asistenta.

Foto: Fondacija Humanost bez granica

Pomoć za Anđelu

Anđeli su potrebna sredstva za lekove, medicinska sredstva i pomagala. Zbog prirode bolesti i terapije, sve je preskupo. Porodica nije u mogućnosti da sama finansira lečenje jer otac jedini radi. Anđela ima još sestru i brata.

Anđela vas poziva da joj pomognete!

https://www.youtube.com/shorts/EjpxylhsXD8

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Anđeli da ostvari nadu i pobedi bolest, tako što će preko Fondacije – humanost bez granica, iz Srbije poslati SMS sa brojem 123 na 2407 a iz Bosne i Hercegovine pozvati broj 17123.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski, KM i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko platforme PayPal.

Cena SMS poruke iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS poruka imaju korisnici MTS, Yettel, A1 i Globaltel mreže. Cena poziva iz Mtel mreže iznosi 2KM.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading