EKRANI NA AERODROMU PRESTALI SA RADOM, TABLE NA AUTO-PUTU POKAZUJU SAMO JEDNO - Svuda informacije o nestaloj Danki Ilić! (FOTO)

Autor:

Vesti

27.03.2024

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko imate informacije o nestaloj Danki, pozovite 192!

EKRANI NA AERODROMU PRESTALI SA RADOM, TABLE NA AUTO-PUTU POKAZUJU SAMO JEDNO - Svuda informacije o nestaloj Danki Ilić! (FOTO)

Foto: Tanja valic, faceb

Juče je u Srbiji prvi put aktiviran sistem "Pronađi me", koji je lokalna verzija sistema Amber alert, nakon nestanka dvogodišnje devojčice Danke Ilić u naselju Banjsko polje kod Bora. Ovaj sistem je rezultirao prekidom redovnog programa na televiziji i radiju, dok su informacije o nestaloj devojčici stizale građanima putem SMS poruka. Takođe, alarm se oglasio i na aerodromu Nikola Tesla.

Svi ekrani na aerodromu prestali su sa prikazivanjem informacija o letovima i objavili su sliku male Danke i informacije o njenom nestanku.

I info table na auto-putevima širom Srbije osvanule su sa informacijama o nestalom detetu.

Nestala Danka Ilić (2) Ulica vojvode Radomira Putnika 19, grad Bor, naselje Banjsko Polje. Smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 cm. Na sebi je u trenutku nestanka imala: Maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike - informacije su o malenoj Danki.

 

 

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči, visoka je oko 85 centimetara i u trenutku nestanka je nosila ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Na terenu su policija i vatrogasci, a u potragu su se uključili i građani. Njihove napore otežavaju nepristupačan teren i kiša koja je i jutros nastavila da pada.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je stigao u utorak kasno uveče u naselje Banjsko polje u Boru, rekao je jutros da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je za Tanjug rekao da je više od 350 ljudi učestvovalo u potrazi, ističući težak teren prigradskog naselja.

Spasilac Gorske službe spasavanja (GSS) Danijel Aleksić je izjavio da su u potragu uključeni helikopteri, a da dronovi sa termovizijom pretražuju teren. Nakon toga će u potragu krenuti i spasilački tim, pretražujući svaki sektor koji do sada nije pretražen. GSS deluje u koordinaciji sa pripadnicima MUP-a, stavljajući na raspolaganje sve svoje resurse, uključujući dronove, pse tragače i ljudstvo, kako bi se pretražio što širi prostor.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading