Zemunskoj bolnici donirana medicinska oprema od 500.000 evra!

Autor: Tanjug

Vesti

29.03.2018

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fondacija Princeze Katarine Karađorđević i Komisija za hitnu pomoć i opremu (Project C.U.R.E) iz Kolorada isporučili su danas medicinsku opremu vrednu više od 500.000 evra Kliničko-bolničkom centru Zemun.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Fondacija Katarine Karađorđević ponovila bolnicu u Zemunu

Isporuci medicinske opreme prisustvovali su princeza Katarina, direktor Projekta "Kjur" dr Daglas Džekson i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, koji su istakli da će raznovrsna medicinska oprema doprineti boljem funkcionisanju KBC "Zemun".

Princeza Katarina je podsetila da ovo nije prvi projekat koji je realizovan u saradnji sa Projektom "Kjur", već da su zahvaljujući toj organizaciji donirana i četiri nova moderna sterilizatora vredna više od 1,4 miliona evra za bolnice u Novom Sadu, Beogradu, Kraljevu i Leskovcu.


- Sigurna sam da će ova medicinska oprema biti veoma vredna lekarima i sestrama u zemunskoj bolnici i da će im svakodnevni rad učiniti lakšim - rekla je ona i zahvalila se dr Džeksonu na saradnji, izrazivši nadu da će ta saradnja biti nastavljena i ubuduće kako bi uslovi lečenja u Srbiji bili bolji.

Američki ambasador Skat je kazao da je zapravo dr Džekson pravi ambasador Amerike danas u Srbiji, dok je čitava medicinska oprema dostavljena zemunskoj bolnici poklon američkog naroda.

On je istakao da Projekat "Kjur" ima šest skladišta u celoj Americi i da svake godine pošalje više od 200 kontejnera medicinske opreme zemljama kojima je potrebna pomoć.

- To je moguće samo ako neko plati za transport, što je Srbiju uradila Fondacija Katarine Karađorđević, koja je, takođe, od američkih donatora prikupila novac za transport opreme - ukazao je Skot.
RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ



Dr Džekson kaže da je ova donacija rezultat armije od 25.000 američkih volontera koji su deo Projekta "Kjur" koji veruju u rad lekara i medicinskih sestara i koji su sa velikom velikodušnošću spakovali kutije pune medicinske opreme.

- Donacija je uspeh Fondacije Katarine i velikog tima volontera koji šalju poruku lekarima i medicinskim sestrama da nisu sami u ovom poslu, već da postoje ljudi širom sveta koji cene ono što radite i žele da im pomognu", rekao je Džekson.

Direktor KBC "Zemun", Dragoš Stojanović, ovom prilikom je zahvalio princezi Karađorđević i dr Džeksonu na medicinskoj opremi koja će, kaže, omogućiti lakše funkcionisanje svih odeljenja te bolnice.

Projekat "Kjur" je najveća svetska neprofitna organizacija koja se bavi doniranjem medicinske opreme bolnicama, klinikama i domovima zdravlja u zemljama u razvoju, a od 1987. godine ta organizacija obezbedila je medicinske donacije u vrednosti od 550 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading