MISTERIOZNO MESTO POSEĆENIJE OD BILO KOG SRPSKOG MANASTIRA! Turisti hrle kao sumanuti, a sve zbog priča o VAMPIRU! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.03.2024

18:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očigledno je da je Bajina Bašta postala veoma zanimljiva i atraktivna destinacija, te se očekuje dalji rast turističkog prometa i u narednom periodu.

MISTERIOZNO MESTO POSEĆENIJE OD BILO KOG SRPSKOG MANASTIRA! Turisti hrle kao sumanuti, a sve zbog priča o VAMPIRU! (FOTO)

Foto: RINA

Turizam u Bajinoj Bašti doživljava pravi procvat, a jedna od najintrigantnijih atrakcija koja budi veliko interesovanje kod posetilaca je vodenica čuvenog srpskog vampira Save Savanovića.

Ova misteriozna lokacija privukla je čak 10.000 više posetilaca u prethodnom periodu u odnosu na manastir Raču, što jasno ukazuje na rastuću popularnost ovog turističkog bisera.

Foto: RINA

Manastir Rača

Sa oko 30 hiljada posetilaca godišnje, Savina vodenica postaje nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje misterije i vampirskih legendi, prenosi RINA.

Foto: RINA

Savina vodenica

Drinska regata - najposećenija manifestacija

Drinska regata se ističe kao ubedljivo najposećenija manifestacija u Bajinoj Bašti, privlačeći čak 130.000 gostiju svake godine. Ova spektakularna manifestacija postaje sinonim za zabavu i uživanje duž čarobne reke Drine, privlačeći posetioce iz različitih delova Srbije i sveta. Osim regate, popularne lokacije poput kućice na Drini, Nacionalnog parka Tare i jezera Perućac takođe privlače ogroman broj posetilaca, sa jezerom Perućac koje godišnje poseti preko 50.000 ljudi.

Foto: RINA

Drinska regata

Planovi za unapređenje turističke ponude

Predsednica opštine Vesna Đurić ističe napore lokalne zajednice u obeležavanju staza i unapređenju pristupa ovoj jedinstvenoj destinaciji. Postignut je značajan napredak, ali se razgovara i o postizanju dogovora sa nadležnim državnim organima kako bi se ova destinacija učinila još dostupnijom turistima iz celog sveta. Očigledno je da je Bajina Bašta postala veoma zanimljiva i atraktivna destinacija, te se očekuje dalji rast turističkog prometa u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading