OPREZ - KRITIČNO KOD KRUŠEVCA! Morava u porastu, saobraćaj otežan zbog vode na putu!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

29.03.2018

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južna Morava na mernoj stanici Mojsinje dostigla je 480 centimetra, poplavljen je i nebranjeni priobalni deo, a saobraćaj na putu Kruševac - Đunis - Deligrad odvija se otežano zbog vode na kolovozu, saopštilo je Odeljenje za poslove odbrane i vanredne situacije Gradske uprave Kruševac.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Haos na putevima

- U najnižem delu naselja Đunis voda je poplavila dvorišta kuća, pomoćne objekte, kao i oranice u nebranjenom delu priobalja, sve nadležne gradske službe su na terenu, a na snazi je vanredna odbrana od poplava - navodi se u izveštaju tog Odeljenja.

Rezervoari od po hiljadu litara sa pijaćom vodom i dalje su na dve lokacije u Đunisu, a Komunalno preduzeće po potrebi dostavlja tehničku vodu.

Na Zapadnoj Moravi na mernoj stanici Jasika vodostaj je u blagom padu i u granicama je redovne odbrane od poplava, dok je Rasina na mernoj stanici Ravni za 24 sata porasla za pet centimetara.

U šest kruševačkih sela aktivna su klizišta. Nadležni su naveli da, prema najavama meteorologa, nema upozorenja na opasne vremenske uslove, ali problem može da nastane usled otapanja snega u planinskim predelima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading