SRBIN GENIJALAC: Spojio zastavu 101 i BMW

Autor:

Vesti

25.03.2018

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska zastava 101 prešišala evropsku konkurenciju! Kraljevčanin Mario Lazić napravio je čudo od automobila, koji je zasenio sve ostale učesnike na sajmu u Budimpešti i osvojio nagradu za najbolji inostrani auto.

Kako objašnjava Lazić za Srpski telegraf, rad na potpuno modifikovanom automobilu započeo je pre godinu i po. U ispravke popularnog keca utkao je, kaže, mnogo znanja i truda:

- Automobil je baš prerađen i to samo ručnim radom. Pošto sam veliki ljubitelj BMW, u zastavu sam ubacio motor iz BMW od 2.500 kubika. Auto sam morao da proširim za nekih 45 centimetara upravo zbog veličine motora.

Na sajmu je zastava bila u centru pažnje posetilaca.

- Svi su hteli da se slikaju uz moja kola, nema čoveka koji nije zastao da ih razgleda. Iako nagrada nije novčana, osećaj da je moj auto proglašen za najbolji među inostranim je izvanredan.

U konkurenciji sa Lazićevim remek-delom šanse nisu imale ni čuvene nemačke i austrijske aždaje na točkovima. Ukupno se takmičilo više od 1.000 inostranih automobila.

- Takmičari su bili iz 11 evropskih zemalja. Ostali su modifikovali uglavnom nešto sitno na svojim automobilima, mahom farbu ili točkove, a ja sam svoj auto potpuno promenio. Hteo sam da baš od naše zastave, domaće, nešto napravim. Uspeo sam u tome i pobedio - presrećan je Lazić, koji dodaje da njegova zastava ima 192 konjske snage, a prepravljena je i tako da ima vuču na zadnji pogon.

Na sajmu u Budimpešti su izlagali i još neki vlasnici automobila iz Srbije - mazde RX8, micubiši eklipsa, suzuki svifta i fijata 650.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading