ZA 200 GRAMA ALEVE PAPRIKE 600 DINARA! Jedan od omiljenih dodataka jelima kao da je od ZLATA (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.02.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po svakoj mogućoj računici, cena bi morala da bude upola manja, ali koga briga...

ZA 200 GRAMA ALEVE PAPRIKE 600 DINARA! Jedan od omiljenih dodataka jelima kao da je od ZLATA (VIDEO)

Foto: republika

U poslednje vreme potrošače je neprijatno iznenadila cena začina koji se  u srpskoj kuhinji često koristi i gotovo je nezamisliva priprema jela  bez njega. Pogađate, u pitanju je aleva paprika.


Društvenim mrežama kruže slike s cenom koja je sve ostavila bez teksta. Verovali ili ne za kesicu od 200 g treba da izdvojite oko 600 dinara, a  kada je na sniženju nešto manje.


NEZADOVOLJSTVO


Potrošači su s razlogom nezadovoljni zbog nerealne cene ovog začina,  neki su čak pomislili da je u pitanju greška i misle da je preskupa i  kad je na akciji.


U nizu komentara na društvenim mrežama neki se šaljivo pitaju da li je  pravljena od mesa, a neki razmišljaju čak i sami da je prave. Svi se slažu da nam je ovaj začin baš "začinio".


Potrošačka patrola (emisiju možete pogledati na Jutjub kanalu Republika  news) malo je analizirala stanje na tržištu. Generalno, zaključak je da  bi cena trebalo da bude upola manja. Zašto? Pa, recimo zato što kažu da  se od 100 kg sveže paprike dobije 10 kg aleve paprike. Ako pratimo pijačni barometar kilogram paprike je između 100 i 200 dinara, te bi  bilo logično da 200 g aleve paprike košta oko 300 dinara, znači duplo  jeftinije od trenutne ponude.

Jedno je sigurno, proizvođači i trgovci su zadovoljni, ali znamo ko nije  - potrošači.


Aleva paprika je sinonim za crveno zlato Vojvodine. Proizvođači kažu da  ima puno posla, ali da se lepo živi od aleve paprike... Trgovci trljaju  ruke jer podižu cene, a potrošači su šokirani jer je skupa kao zlato.


VELIKA DILEMA


Mnogi su u dilemi da li kupiti kilogram mesa ili kesicu aleve paprike  pošto je cena skoro identična. Ostaje nam da vidimo da li će se u  budućnosti nešto promeniti u korist potrošača ili će nas cena još nekog  proizvoda ostaviti bez reči. A za sve one koji se ne mire s ovakvim  bezobrazlukom proizvođača, pripremili smo izvanredan recept za domaću  alevu papriku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading