NEKO ZA OVO MORA DA ODGOVARA! Izmislili da tupferi za šminku uklanjaju stres

Autor: A. V. MARKOVIĆ

Vesti

23.03.2018

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Skinite šminku i oslobodite se stresa", poručuju nam proizvođači i uvoznici italijanskih tupfera "Cotoneve". Na poleđini ovog proizvoda stoji tvrdnja da pamuk od kojih je sastavljen sadrži ekstrakt divlje ruže i vitamin C, zbog čega ima antistres efekat, za šta stručnjaci tvrde da je izmišljotina i čista prevara.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Ovako varaju narod

- To je još jedna u nizu obmana koje proizvođači stavljaju na deklaracije kako bi lakše prodali proizvod. Sve što piše na proizvodu mora po Zakonu o oglašavanju da bude istinito. Tvrdnja da tupferi za šminku oslobađaju od stresa nema nikakvog smisla, to je prosto izmišljeno. Postoji čitav niz proizvoda koji na ovaj način obmanjuju kupce: prehrambeni, kozmetički, farmaceutski... - objašnjava Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Beograd.

On naglašava da farmaceutska industrija najviše krši zakon jer se mnogobrojni suplementi, lekovi, ali i kozmetika reklamiraju sa efektima koji su nepostojeći.

Dr Adamović: Pa to je cirkus, kakav crni antistres efekat

- Gotovo svaka druga reklama ima poruku koja je netačna. Trebalo bi da se nadležnim organima prijavi svako ovakvo kršenje zakona. Potrošač treba da navede u šta sumnja i da oni preduzmu nešto i provere istinitost poruka. Onda treba građane da obaveste o tome šta su otkrili i da znamo da li smo i koliko prevareni - kaže Bogosavljević.

Da je u pitanju obmana, slaže se i prim. dr Aleksandar Adamović, direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti.

Foto: Privatna arhiva

- Pa ovo je cirkus! Zaista je smešno da na tupferima za šminku piše da imaju antistres efekat i da sadrže C vitamin. Ovaj vitamin koristi se u kozmetičkim preparatima, ali ne sadrži nikakav antistres efekat. Priče o ekstraktu ruže u tupferu takođe su glupost. To su sve manipulacije i navlačenje kupaca - naglašava prim. dr Adamović.

Iz firme "Sterling", koja uvozi sporne tupfere, juče nisu odgovorili na naša pitanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading