ZAŠTITNIK GRAĐANA ZORAN PAŠALIĆ: Sećamo se NATO žrtava, pamtimo da se ne bi ponovilo

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

23.03.2018

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je povodom godišnjice bombardovanja SR Jugoslavije da je obaveza srpskog naroda pamćenje svakog izgubljenog života, kao i da nikada ne dozvoli da se takvo zlo ponovi.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Da se ne zaboravi: Zoran Pašalić

Pre 19 godina, 24. marta, počeo je vazdušni napad NATO alijanse na Saveznu Republiku Jugoslaviju, tokom kojeg je, za 78 dana bombardovanja, poginulo 2.000 civila i više od 1.000 vojnika i policajaca.

Kako se navodi u saopštenju zaštitnika građana, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, devetnaest zemalja napalo je SR Jugoslaviju, učinivši je "žrtvom najbrutalnije agresije u novijoj istoriji Evrope i sveta".

- Naša je obaveza je da se sećamo svake žrtve i svakog izgubljenog života, i da pamteći stradanje kroz koje smo prošli, nikada ne dozvolimo da nam se takvo zlo ponovo dogodi - izjavio je Pašalić uoči godišnjice NATO bombardovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Soldat

25.03.2018 13:09

Zlocin je zlocin i ne treba se zaboraviti. Setice se oni!