NEVERICA, TUGA, PRAH I PEPEO! Kancelarija za KiM: Požar u domaćinstvu porodice Milenković nastavak zastrašivanja Srba!

Autor:

Vesti

08.02.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako štala nije imala električne instalacije, sumnja se da je požar izazvan ljudskim faktorom.

NEVERICA, TUGA, PRAH I PEPEO! Kancelarija za KiM: Požar u domaćinstvu porodice Milenković nastavak zastrašivanja Srba!

Foto: TANJUG/KANCELARIJA ZA KiM

U selu Odanovce, nedaleko od Kosovske Kamenice, sinoć je izbila vatra koja je zahvatila štalu porodice Milenković. Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, požar je izazvao značajnu materijalnu štetu, uništivši krov objekta i oko hiljadu bala sena. Na sreću, stoka i traktor su spašeni od vatrene stihije.

Sumnja na ljudski faktor

Iako štala nije imala električne instalacije, sumnja se da je požar izazvan ljudskim faktorom. Ovo izaziva zabrinutost i sumnje da je požar deo šireg pritiska i zastrašivanja Srba na Kosovu i Metohiji. Nedavna odluka Aljbina Kurtija o ukidanju srpskog dinara samo je dodatno zaoštrila tenzije.

Republika

Foto: TANJUG/KANCELARIJA ZA KiM

 

 


Poruka nepoželjnosti

Napadom na porodicu Milenković, kako se ističe u saopštenju, poslata je jasna poruka svim Srbima kosovskopomoravskog okruga da su nepoželjni. Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji dodatno pogoršava već tešku situaciju srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Reakcija Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju već su obišli pogođenu porodicu Milenković i obećali pomoć u sanaciji štete. Ističu da će nastaviti da pružaju podršku Srbima na Kosovu i Metohiji i da će se zalagati za zaustavljanje nasilja i zastrašivanja.

Foto: TANJUG/KANCELARIJA ZA KiM

 

 


Nastavak nasilja i obespravljivanja

U saopštenju se dalje ističe da je nasilje i zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji postalo sveprisutno, a da političke strukture ne preduzimaju adekvatne mere kako bi se ovo zaustavilo. Postavlja se pitanje da li će međunarodna zajednica reagovati i sprečiti dalje zločinačke namere.

Poziv međunarodnoj zajednici

Srbija je još jednom pozvala međunarodnu zajednicu da se suprotstavi nasilju i zastrašivanju koje sprovodi režim u Prištini, ističući da je to u interesu humanosti, stabilnosti i mira u regionu. Očekuje se odlučna reakcija koja će zaustaviti dalje nasilje i omogućiti normalan život srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading