"JUČE U PET SAM IMALA OSAM TRANSAKCIJA" Nova TEŠKA prevara kruži Srbijom: Devojci NA OVAJ NAČIN skinuli 53.000 dinara sa računa - EVO KAKO VREBAJU!

Autor: D.B.

Vesti

03.02.2024

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banka je brzo reagovala na ove slučajeve i preporučila korisnicima da odmah blokiraju svoje kartice kako bi sprečili dalje zloupotrebe.

"JUČE U PET SAM IMALA OSAM TRANSAKCIJA" Nova TEŠKA prevara kruži Srbijom: Devojci NA OVAJ NAČIN skinuli 53.000 dinara sa računa - EVO KAKO VREBAJU!

Foto: Shutterstock

Korisnici društvenih mreža u Srbiji su nedavno postali žrtve nove vrste prevare putem kartica, o čemu su upozorenja počela da se šire internetom.

Naime, nekoliko osoba je dobilo SMS obaveštenje o iniciranoj transakciji putem njihove kartice, iako oni sami nisu pokrenuli takvu transakciju. Situacija je postala alarmantna kada je jednoj korisnici skinuto čak 53.000 dinara sa računa, dok je drugom građaninu nepoznata osoba uspela da prevari 2.800 dinara.


Reakcija banke i preporuke korisnicima

Banka je brzo reagovala na ove slučajeve i preporučila korisnicima da odmah blokiraju svoje kartice kako bi sprečili dalje zloupotrebe. Ova situacija je izazvala dodatnu zabrinutost među građanima, jer je jasno da je neko uspeo da neovlašćeno pristupi njihovim finansijskim sredstvima i izvrši transakcije bez njihovog znanja.

Iskustva prevarenih korisnika

Jedna od prevarenih korisnica je podelila svoje iskustvo na društvenim mrežama, ističući da je, i pored toga što nije imala nalog u kladionici, nepoznata osoba uspela da transakcije izvrši rano ujutru, dok je banka nije autorizovala. Ovaj slučaj je dodatno alarmirao javnost, jer je jasno da prevaranti pažljivo biraju vreme kada će izvršiti takve transakcije, nadajući se da neće biti primećeni.

Reakcija policije

Jedna od prevarenih osoba je odlučila da podnese krivičnu prijavu policiji, čime je ova situacija postala predmet istrage. Nadležni organi su pozvani da istraže ovaj slučaj i preduzmu adekvatne korake kako bi identifikovali počinioce i sprečili dalje slične slučajeve prevare.


Ovaj novi vid prevare putem kartica izazvao je veliku zabrinutost među korisnicima društvenih mreža, ali i ukazao na važnost dodatne zaštite ličnih podataka i finansijskih sredstava. Banke su uputile preporuke korisnicima kako da se zaštite od ovakvih prevara, ali je jasno da je neophodno preduzeti dodatne mere bezbednosti kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
nema pare

03.02.2024 09:49

Nemojte mene nemam pare

Dina

03.02.2024 10:00

Da li postoje konkretne informacije, kako i gde je skinut novac sa kartica, kako uopšte može da dođe do toga? Ko je odgovoran u tom slučaju, da li banke nadomešćuju novac, ko je odgovoran....?

Kajzer Soze

03.02.2024 10:06

Čim na početku teksta pročitam "korisnici društvenih mreža", odmah mi je jasno da je u pitanju masna laž.