OVO JE PRIČA O PAKLU NATAŠE, MAJKE TROJE DECE! Fotografije završile na lažnom profilu koji nudi sek*ualne usluge: "Svaki dan dobijam poruke od ljudi"

Autor: Telegraf

Vesti

19.01.2024

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba Nataše Petrović protiv lažnog profila i online zlostavljanja

OVO JE PRIČA O PAKLU NATAŠE, MAJKE TROJE DECE! Fotografije završile na lažnom profilu koji nudi sek*ualne usluge: "Svaki dan dobijam poruke od ljudi"

Foto: facebook


Nataša Petrović (45) iz Šapca već duže od godinu dana prolazi kroz pravi pakao zbog lažnog profila koji je napravljen u njeno ime i koji nudi sek*ualne usluge koristeći njene fotografije. Ova situacija je dovela do brojnih neprijatnosti i sramoćenja kako pred njenom porodicom, tako i pred prijateljima.

Početak pakla

Sve je počelo pre malo više od godinu dana kada ju je prijatelj pozvao da se vide u lokalu. Nataša je tada saznala da je neko napravio lažni profil koristeći njen identitet i fotografije, nudeći intimne usluge pod pseudonimom "Natalija Nata". Situacija je postala još gora kada su počele da se pojavljuju eksplicitne snimke koje su slati njenim prijateljima, tvrdeći da je Nataša na njima.

- Prijatelj me je nazvao i rekao da dođem u obližnji lokal. Rekao mi je "moraš da dođeš, hitno ovo je vezano za tebe". Ja sam onda shvatila da je nešto ozbiljno i otišla sam da se nađem sa njim. Tu je sedeo  taksista i još jedna žena i onda su mi pokazali poruke na telefonu gde se neko predstavlja kao ja. Iskorišćene su moje fotografije pod pseudonimom "Natalija Nata" gde se vidi kako se dopisuje sa muškarcima i iznuđuje pare od njih. Piše kako se ja bavim prostitucijom. Ja sam tada rekla njemu da idem odmah  prijavim to - priča Nataša.



Neprijatnosti i sramoćenje

Nataša je istakla da je svakodnevno izložena neprijatnostima, pa čak i na ulici ljudi priđu i konfrontiraju je sa ovim lažnim profilom. Ovo je dovelo do velike nelagodnosti i stresa u njenom svakodnevnom životu.

- Svaki dan dobijam poruke od ljudi, prijatelja, školskih drugova pa čak i danas. Ta osoba je moje fotografije stavila i na oglas gde nudi initimne usluge. Slala je moje slike sa navodima da se bavim prostitucijom u inostranstvu - priča potresena Nataša.




Pravna borba i moguće kazne

Advokat Ognjen Radić objasnio je za Telegraf da se u ovom slučaju radi o nekoliko krivičnih dela, kao što su proganjanje, neovlašćeno objavljivanje tuđih spisa i snimaka, kao i prevara. Prema rečima advokata, počiniocima ovakvih dela preti kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina.

- Ovde imamo nekoliko krivičnih dela, praktično sticaj. U ovom slučaju imamo krivično delo proganjanje, neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka i pošto ovde postoji deo gde lice nudi usluge i za to traži novac to spada u krivično delo prevara jer on dovodi u zabludu druga lica čime pribavlja protivpravnu imovinsku korist. Prva dva dela su učinjena prema njoj, a treće i prema njoj i prema trećim licima kojima se on obraća i od kojih uzima pare. Za sve to je nadležno VTK - objasnio je Radić.

- Za krivično delo prevara predviđena je kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina. Za krivično delo neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka predviđena je kazna zatvora u trajanju do dve godine i za proganjanje do tri godine, pa se te kazne sabiraju. Sa velikom verovatnoćom ovo lice bi trebalo da dobije kaznu zatvora - ističe Radić.



Nataša Petrović se i dalje bori protiv lažnog profila i online zlostavljanja, ističući da je ovo iskustvo veoma teško i da se nadala brzom rešenju problema.

Kroz ovaj slučaj jasno je istaknuta ozbiljnost online zlostavljanja i potreba za efikasnim zakonima i mehanizmima zaštite žrtava ovakvih dela.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading