MARIĆ O MOGUĆIM POPLAVAMA: Nigde nije kritično, sprovodimo mere odbrane!

Autor: Tanjug

Vesti

20.03.2018

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"U Srbiji nigde situacija nije kritična i na celoj se teritoriji sprovode redovne i vanredne mere od poplava", kaže pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić i istakao da situacija trenutno nigde nije krizna.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predrag Marić

- Na teritoriji Republike trenutno nigde nemamo kriznu situaciju. Jedino je na teritoriji Vranja došlo do izlivanja u oranice u nebranjenom delu, ali je i to tokom noći regulisano - rekao je Marić za Tanjug.

On je naveo da se posebno prati stanje reke Save kod Šapca gde će, kako je dodao, verovatno tokom danasnjeg i sutrašnjeg dana biti sprovedena vanredna odbrana od poplava.

- Sve mere su još od drugog marta na snazi, situaciju pratimo po najavi RHMZ-a, na snazi je potpuna pripravnost svih - dodao je Marić.

Kada je reč o Beogradu, kaže da je u zoni Kule Nebojša zabranjeno parkiranje vozila, mada, dodaje, ni tu situacija nije kritična, već uobičajena i to svake godine. 

- To je ono što se skoro svake godine dešava. Nema tu katastrofe ni u najavi - zaključio je Marić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading