KAKVO VREME MOŽEMO OČEKIVATI ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ? Sutra nam i kalendarski stiže zima, a evo da li ćemo se "smrzavati" za predstojeće praznike!

Autor:

Vesti

21.12.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog i zamenik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović najavio je blagu zimu i otkrio da nas u novogodišnjoj noći očekuju prijatne temperature.

KAKVO VREME MOŽEMO OČEKIVATI ZA NOVOGODIŠNJU NOĆ? Sutra nam i kalendarski stiže zima, a evo da li ćemo se "smrzavati" za predstojeće praznike!

Foto: pixabay.com

Poslednjih desetak godina primetne su blaže zime, i ove neće biti snega za Novu Godinu niti puno ledenih dana, rekao je za RTS zamenik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović.

Na blage zime ukazuje srednja dnevna temperaturom od oko 2 stepena. Kako kaže zamenih direktora RHMZ ove zime se očekuje oko pet do dese ledenih dana.

Foto: shutterstock

 

 

- Imali smo najtopliji 1. novembar i 1. decembar od kako se meri temperatura u našoj zemlji, a ove jeseni su zabeležene i tropske noći što znači da se temeperatura nije spuštala ispod 20 stepeni - rekao je Mihajlović.

I ova zima biće blaga ali se ove godine očekuje više padavina, pre svega kiše. I u novogodišnjoj noći očekuje se prijatno vreme sa temperaturom iznad 0 ali bez snega, rakao je zamenik direktora RHMZ.

- Kada je reč o Božiću treba sačakati još nekoliko dana za precizniju prognozu, ali se za sada ne očekuje značajno hladnije vreme - rekao je Mihajlović.


Sutra je prvi dan zime, a u najkraćem danu godine zimskoj kratkodnevnici očekuje se kratkotrajno zahlađenje sa kišom i snegom u višim predelima, rekao je za RTS zamenik direktora RHMZ Goran Mihajlović. 

Podsetimo, zima će ove godine zvanično početi u petak, 22. decembra, ujutru u 4 sata i 27 minuta. U istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje leto, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković" iz Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading