ZBOGOM, TRENERKE I HELANKE! Nova pravila u beogradskoj školi - ZABRANJENE I KAPULJAČE!

Autor:

Vesti

05.12.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Trinaestoj beogradskoj gimnaziji je zaživeo "dres kod" koji je postao deo pravila koja se moraju poštovati u ovoj školi.

ZBOGOM, TRENERKE I HELANKE! Nova pravila u beogradskoj školi - ZABRANJENE I KAPULJAČE!

Foto: Shutterstock

Nakon saglasnosti Saveta roditelja i Učeničkog parlamenta, novi stajling je implementiran, a učenici su obavešteni o pravilima oblačenja putem odštampanog plakata.

Pravila oblačenja u ovoj gimnaziji zabranjuju dolazak u nepristojnom odevanju, što uključuje šortseve, bermude, mini-suknje, helanke, trenerke, kratke majice koje otkrivaju stomak, majice sa bretelama i kapuljače. Iako je reakcija javnosti bila burna, većina komentara na društvenim mrežama podržava ova pravila.


Direktor gimnazije, Bojan Vučković, ističe da su reakcije učenika i roditelja pozitivne, te da deca poštuju nova pravila.

- Reakcije učenika i roditelja su sjajne, nije bilo primedbe. Deca se pridržavaju pravila - kaže Bojan Vučković, direktor Trinaeste beogradske gimnazije.

- Novi pravilnik smo predložili jer od kada su se deca posle korone vratila u učionice, dve trećine učenika je dolazilo u školu sportski obučeno. Ne zna se da li ste na treningu ili utakmici, a do pre pet godina to je bilo nezamislivo. Dukserice sa kapuljačom su dozvoljene, ali se kapuljača ne može stavljati na glavu.

U drugim beogradskim gimnazijama, poput Medicinske škole "Beograd" i Devete beogradske gimnazije, takođe postoje slična pravila o oblačenju. U Medicinskoj školi je zabranjeno nošenje bermuda, kratkih majica i mini-suknji, dok se u praksi pokazalo da se većina učenika pridržava ovih pravila.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading