ULOGA OSIGURANJA U SVETU VINOGRADA I VINA!

Autor:

Vesti

20.11.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vinarski posao je neraskidivo povezan s kvalitetom i količinom grožđa koje se bere.

ULOGA OSIGURANJA U SVETU VINOGRADA I VINA!

Foto: Shutterstock

Vinogradari imaju težak posao jer moraju da se nose s mnogim izazovima u konstantno promenljivom poljoprivrednom okruženju od koga zavisi njihova egzistencija. Jedan od takvih izazova jeste  i nepredvidljivost prirode. U tom kontekstu, osiguranje igra ključnu ulogu u zaštiti interesa vinogradara i celokupne vinske industrije. Kroz isticanje važnosti zaštite vinograda, vodeća osiguravajuća kuća„Dunav osiguranje“ i ugledna organizacija u svetu vinskih sajmovaWine Vision, udružile su svoje resurse u partnerstvu koje naglašava ključnu ulogu osiguranja u vinskom sektoru.

Vinogradi su čarobna i tiha okruženja, ali nisu otporni na hirove prirode. Vlasnici vinograda znaju da faktori kao što su grad, mraz, požar i udari groma brzo mogu da pretvore obećavajuću sezonu u pravu katastrofu. U svetlu klimatskih promena, nepredvidljivost vremenskih obrazaca postaje još izraženija. Teprirodne katastrofe mogu da dovedu do uništenja celokupnog roda i, posredno, ugroze budućnost poslovanja u vinskoj industriji.

Vinarski posao je neraskidivo povezan s kvalitetom i količinom grožđa koje se bere. Zaštita togneprocenjivog resursa nije samo mudar finansijski potez; to je neophodan korak u očuvanju tradicije i kulture proizvodnje vina. Vinogradari se suočavaju s nepredvidivim vremenskim uslovima i klimatskim promenama, čime osiguranje postaje ključni instrument za upravljanje rizicima.

Milo Marković, član IO Kompanije „Dunav osiguranje“,pojašnjava bitne razloge za zaštitu vinogradarske i vinske proizvodnje:

- „Dunav osiguranje“ razume specifične potrebe vlasnika vinograda i vinara. „Dunavova“ ponuda osiguranja obuhvata zaštitu od najčešćih pretnji kao što su grad, mraz, požar i udar groma. Osim toga, „Dunav“ nudi dodatnu zaštitu od mraza, oluja, poplava i bujičnih voda. Zahvaljujući tojsveobuhvatnoj zaštiti, vinogradari se mogu pouzdati u to da imaju siguran oslonac koji ih štiti od nepredviđenih poteškoća.„Dunav osiguranje“ se ističe svojom posvećenošću vlasnicima vinograda i ponudom koja sadrži najduži period pokrića u poređenju sa svim ostalim plodovima, čime se osigurava da vlasnici vinograda buduadekvatno pokriveni osiguranjem tokom važnog vegetativnog perioda. Tanaglašena podrška vinogradarima jasno ukazuje na predanost kompanije vinskoj industriji.

S obzirom na nastavak klimatskih promena koje izazivaju nesigurnost, nikada nije bilo važnije za vinogradare da razmotre osiguranje kao nezaobilazandeo svog poslovnog plana. „Dunav osiguranje“naglašavada osiguranje nije samo finansijski alat; to je sistem zaštite koji čuva tradiciju i kulturu proizvodnje vina. Zaštita vašeg vinograda znači zaštitu vaše strasti, vašeg egzistencijalnog opstanka i vaše veze sa zemljom. U partnerstvu sa„Dunav osiguranjem“, „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ poziva vinogradare da preduzmu ovaj ključni korak ka osiguranju svoje budućnosti u svetu vina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading