"ŽARKO JE SADA NEGDE SA MOJOM TIJANOM!" Igor Jurić nakon smrti Lauševića: "Pesma koju je napisao za moju ćerku nas je zauvek povezala"

Autor:

Vesti

15.11.2023

23:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić" i otac devojčice čije ime fondacija nosi, dao je izjavu za domaće medije nakon smrti poznatog glumca Žarka Lauševića.

"ŽARKO JE SADA NEGDE SA MOJOM TIJANOM!" Igor Jurić nakon smrti  Lauševića: "Pesma koju je napisao za moju ćerku nas je zauvek povezala"

Foto: ATA Images, Privatna arhiva

 Laušević je za njegovu ćerku Tijanu napisao pesmu koja je rasplakala celu Srbiju, iako se nikada nisu upoznali. Jurić ističe da je ovaj gest bio veoma potresan i da ih je zauvek povezao.

"Duboko me je potresla i rastužila vest o Žarkovoj smrti. Iako se nikada nismo sreli, pesma koju je napisao Tijani nas je zauvek povezala. Sada je tamo negde sa njom. Ostaje nam da ga se sećamo kroz dela i reči koje je ostavio za sobom. A mnogo nam je ostavio. Bio je veliki čovek. Hvala mu", rekao je Jurić za medije.

Pesma naslovljena "Očeva pesma", koju je Laušević posvetio maloj Tijani, prenosimo u celosti:

"Kada neko sruši sve što volim / kada neko / kada neko uradi to / ja ću mu / Ne diraj mi Tijanu Kada neko nešto moje /nju / i kad više nit mogu da dišem / kada znaju da ne živim više / ja ću tada / Ne diraj mi Tijanu I kad prestadoh da jedem / I kad pristadoh da ćutim / Kad odustah i da jesam / I kad više nisam ja ću / Nju / Tijanu mi ne diraj Kad bi neko pokušao isto / kad bi neko iskušao / Tijanu, moju Tijanu / Anđela sa otvorenim očima / dušu još nezaljubljenu / devojčicu nepoljubljenu / ja bih / Oprosti ali gde si bio Bože ( Ja bih / Oprosti mi / Niko drugi ne može / I ne treba do Oca do neba / ali ja bih Kad bi neko hteo da povredi opet da odvede nekud / Tijanu moju Tijanu / ja bih ga tada samo gledao / ja bih ga samo tada gledao / ja bih ga samo tada gledao / I zaklaću ga očima / Ne diraj mi dete moje Tijanu".

Podsetimo, Žarko Laušević, rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Smrt ovog glumca, koji je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj i regionalnoj kulturi, potresla je mnoge.

Osim poznatog glumačkog talenta, Laušević je bio poznat i po svojoj književnoj karijeri. Njegova knjiga "Kad su cvetale tikve" postala je kultna u Srbiji, a njegovi citati su i danas omiljeni među čitaocima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading