KLANJE DECE PREPORUKA ZA FOTELJU! Sarajevo se ruga žrtvama MASAKRA u Jošanici

Autor:

Vesti

14.11.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ferid Buljabašić i Ahmet Sejdić, optuženi za stravični ratni zločin nad Srbima 1992, imenovani u nadzorni odbor državne firme

KLANJE DECE PREPORUKA ZA FOTELJU! Sarajevo se ruga žrtvama MASAKRA u Jošanici

Foto: Printskrin/Youtube

Ferid Buljabašić i Ahmet Sejdić, optuženi za ratni zločin nad Srbima u Jošanici 1992, kada je na Nikoljdan zverski ubijeno 56 Srba, od čega 23 žene i čak troje dece, ne samo da već tri decenije izbegavaju ruku pravde, već su sada i nagrađeni i to postavljanjem u nadzorni odbor firme namenske industrije "Gineks".


ZLOČINCI KAO HEROJI


Slučaj jošaničkih žrtava prethodno je pratilo čekanje tri decenija na samo podizanje optužnice, a potom i farsa da optužnica nije kompletna, da je sud ne može prihvatiti, pa usvajanje pod pritiskom javnosti. Na ovu skandaloznu odluku juče je ukazao v. d. direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždić.


- Sada je dodatno poniženje da su optuženi za ubistvo dece, žena i staraca u Jošanici kod Foče dobili nagradu - da budu članovi Nadzornog odbora u namenskoj industriji - ističe Nuždić i da dodaje da slučaj sa Buljubašićem i Sejdićem nije jedini.


Nuždić je pitao da li se ovim šalje poruka Srbima da su građani drugog reda, kao i kakva je ovo zemlja u kojoj su srpske žrtve konstantno ponižene.


- Gde mi to živimo kad niko od bošnjačke javnosti ne osudi člana Predsedništva BiH Željka Komšića, koji je žrtve iz Jošanice nazvao agresorima, ili izjave člana Predsedništva Denisa Bećirovića, koji komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića naziva herojem - kazao je Nuždić.


JEZIVA PORUKA


Nenad Stevandić, predsednik Skupštine Republike Srpske, kaže da je ratni zločin nad Srbima preporuka za važne funkcije u većem entitetu, FBiH. 


- Nakon skandalozne odluke Vlade Federacije BiH, kada su Buljubašića i Sejdića u septembru 2023. postavili za v. d. članove nadzornog odbora, usledila je još skandaloznija. Inače, kompanija "UNIS Gineks" je 51 odsto u vlasništvu države, a strašno je što se ova kompanija bavi namenskom industrijom. Postavljam pitanje, kako osumnjičeni za ratne zločine nad srpskim civilima mogu biti deo rukovodstva firme koja se bavi hemikalijama, ubojnim sredstvima, municijom i granatama - ističe Stevandić i podseća da je optužnica protiv Buljubašića i Sejdića potvrđena 22. septembra 2023.
- Ferid Buljubašić je bio prvi komandant tzv. istočnobosanske operativne grupe, koja je formirana 1992. Osim što je Ahmet Sejdić bio bivši komandant tzv. prve slavne višegradske brigade i tzv. heroj odbrane Goražda, simptomatično je i to da je ove godine postao član stranke Narod i pravda (NiP). Da li je zločin preporuka da neko postane član NiP Elmedina Konakovića ili preporuka i za članstvo u NiP i u Nadzornom odboru kompanije koja proizvodi oružje
- dodao je Stevandić.

Dvogodišnju Danku ubili kamenom

 

Zločin u Jošanici kod Foče počinjen je na Nikoljdan 19.decembra 1992, kada su pripadnici takozvane Armije BiH pod komandom Zaima Imamovića upali u selo i monstruozno mučili i ubili 56 srpskih civila, uključujući i troje dece od dve, sedam i deset godina.
Najmlađa žrtva bila je dvogodišnja Danka Tanović, koja je mučena, upucana vatrenim oružjem, a onda i ubijena udarcima kamenom u glavu. Među žrtvama su bili i brat i sestra, sedmogodišnji Dražen i desetogodišnja Dragana, koji su zlostavljani i masakrirani na kućnom pragu zajedno sa roditeljima i komšijama.
Muslimanski zločinci su zarobili i silovali četiri devojke iz porodice Višnjić. Prema rečima preživelog svedoka Anđelka Grujičića, sestrama su posle silovanja odsekli prste i usmrtili ih. Pokojnom Vlatku Višnjiću su motornom testerom odsekli glavu pred sestrama i majkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Đole

14.11.2023 19:29

To samo mi Srbi sudimo svom narodu dok ovi mudžahedini i ustaše ne sude svojima samo mi ispadamo budale dokle više.