PODRŠKA DEKI KOJI JE OTEO UNUKU IZ DOMA U HRVATSKOJ: Narod stoji uz njega, ali Hrvatska preti hapšenjem i zatvorom!

Autor: Kurir

Vesti

09.11.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deda Miroslav Veršegi, koji je pre dve godine oteo svoju unuku iz doma za decu u Osijeku i doveo je u Srbiju, i dalje se bori za njenu starateljstvo

PODRŠKA DEKI KOJI JE OTEO UNUKU IZ DOMA U HRVATSKOJ:  Narod stoji uz njega, ali Hrvatska preti hapšenjem i zatvorom!

Foto: Shutterstock, Facebook

Miroslav Veršegi, deda koji je oteo unuku

Iako je za njim raspisan evropski nalog za hapšenje uz pretnju zatvorom od 10 godina, narod mu pruža ogromnu podršku. 

U komentarima se može pročitati da narod stoji uz njega i da ne želi da mu se dete vrati u Hrvatsku. Socijalne mreže su preplavljene porukama kao što su: "Podrška hrabrom dedi!", "Deda je spasao dete, nije počinio zločin!", "Neka dete živi gde je srećno!".

Miroslav Veršegi je istakao da mu je podrška naroda veoma značajna i da mu daje snagu da se bori za svoju unuku. U intervjuu za Kurir on je rekao:

"Hvala vama najlepše, ja bih se i odazvao na ročišta ako bi me pustili sa slobode da se branim, a ovako, da ležim ni kriv ni dužan jer sam hteo da zaštitim dete, to ne dolazi u obzir."


Deda Miroslav, koji ima i srpsko i hrvatsko državljanstvo, odlučio je da preuzme starateljstvo nad svojom unukom nakon što je Centar za socijalni rad u Osijeku oduzeo dete od njenog oca, Miroslavljevog sina Milana, koji je zbog posla bio primoran da dete ostavi kod komšinice na čuvanje. Nakon godinu i po dana provedenih u domu, Miroslav je odlučio da konačno preuzme stvar u svoje ruke i odvede unuku u Srbiju.

Iako je Ustavni sud Hrvatske doneo rešenje kojim su sve odluke o oduzimanju deteta ocu odbačene i njemu je vraćeno starateljstvo, sudski postupak u Hrvatskoj i dalje traje. Dok čekaju na odgovor, Miroslav i njegova unuka žive u Srbiji, a on se nada da će konačno dobiti pravdu i zadržati svoju unuku uz sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading